PARTENERI PAZO

Producători Gresie interior și exterior

Cum să alegi gresia potrivită pentru casa ta

Mulți oameni consideră că alegerea gresiei potrivite implică vizitarea primului magazine de profil și alegerea unui model în funcție de disponibilitatea magazinului. Totuși, situația stă altfel și următoarele rânduri îți vor prezenta cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când îți renovezi locuința. Un punct important de plecare este spațiul destinat. Nu numai că există diferențe majore între gresie de interior și gresia de exterior, ci și între modelele de gresie de interior, în funcție de cameră. Înainte de a te gândi la modele de gresie, este important să știi care este specificul locului unde urmează să fie montată și, implicit, care sunt standardele recomandate în ceea ce privește rezistența la umezeală, trafic, temperaturi foarte scăzute sau foarte ridicate.

Gresia de baie este concepută special pentru a fi antiderapantă, în vreme ce gresia de bucătărie are o rezistență ridicată la murdărie. De asemenea, tehnologiile inovatoare au dat naștere unor modele de gresie care, deși sunt realizate din ceramică, imită cu fidelitate caracterul lemnului sau marmurei, având proprietăți special concepute pentru traficul intens și conservarea temperaturii în camera de zi, de exemplu.

După ce identifici gresia potrivită pentru un anumit spațiu, îți poți îndrepta atenția către model: plăci de gresie de mici sau mari dimensiuni, de nuanțe potolite sau culori violente, cu suprafață netedă sau poroasă, cu model simplu, grafic sau floral. Opțiunile sunt numeroase și asta face ca riscul să dai greș să fie mare. Tocmai de aceea, asigură-te că schițezi un plan înainte de a alege modelul de gresie și nu te abate de la el, oricât de atrăgătoare ar fi promoțiile din magazin. Dacă te simți copleșit de această sarcină, ia în considerarea consultarea unui designer de interior. Amenajarea casei durează o scurtă perioadă de timp, însă bunăstarea este pentru totdeauna.

Sfaturi pentru montarea gresiei

Bineînțeles că v-am putea oferi sfaturi despre variantele de asamblare a gresiei. Despre pregătirea mortarului, folosirea bolobocului, montarea plintelor și îndepărtarea rosturilor de chit. Însă adevărul este că montarea gresiei este un procedeu complicat. Iar cel mai prețios sfat pe care ți l-am putea oferi în această privință este să lași pe mâna specialiștilor. Un produs de calitate își poate pierde proprietățile dacă nu este dublat de un serviciu de calitate. Pentru a nu-și pierde proprietățile și efectul estetic dorit, cere ajutor.