Programează
o întâlnire!

Caută
Close this search box.
Logo Pazo

Pazo te învață cum să amenajezi o bucătărie funcțională și minimalistă

Ritmul agitat al vieții ne-a determinat să regândim nevoile și preferințele de amenajare a locuințelor, mai ales a bucătăriilor. Cu toții căutăm acel echilibru dintre minimalism și funcționalitate, care să ne ofere senzația de confort. Stilul minimalist a devenit una dintre principalele direcții când vine vorba de amenajare bucătărie. Principiul ce stă la baza acestui stil este simplitatea, caracterizată de absența elementelor decorative ce dau senzația de supraîncărcare. Design-ul minimalist își bazează filosofia pe adaptarea la un stil de viață sustenabil, practic și eficient.

Află mai departe care sunt avantajele pe care ți le aduce amenajarea bucătăriei într-un stil funcțional și minimalist!

Spațiul de lucru din bucătărie

Există numeroase reguli amenajare bucătărie minimalistă, dar cea mai importantă este aceea că trebuie să menții spațiul cât mai ordonat. Chiar dacă poate fi tentant să cumperi multe obiecte pentru bucătărie, acestea vor încărca spațiul și va fi dificil să menții toate lucrurile în ordine. Este important să eliberezi cât mai mult spațiul de lucru din bucătărie. Păstrează la îndemână doar obiectele de care ai nevoie pentru a găti: cuțite, tigăi, tocătorul și tacâmurile. Depozitează restul obiectelor în dulapuri și selectează-le doar pe cele de care ai cu adevărat nevoie. Unul dintre materialele cele mai folosite în amenajare bucătărie este marmura. Aceasta oferă volum spațiului, dar în același timp menține simplitatea și minimalismul încăperii. De asemenea, poți opta pentru dulapuri fără mânere și finisaje metalice în culori calde, precum auriu sau cupru, pentru a obține estetica minimalistă pe care o cauți. Completează look-ul bucătăriei cu o plăci ceramice ce imită lemnul, iar efectul vizual va fi pe măsura așteptărilor.

Planificare pentru activități

Bucătăria este spațiul central al unei case. Este locul în care pregătim mâncare pentru cei dragi, unde petrecem timp cu familia la masă și unde, dimineața, ne facem planurile pentru restul zilei. De aceea, este important ca ea să fie utilată cât mai confortabil. Albul este asociat deseori cu stilul minimalist. Astfel, atunci când începi să conturezi proiectul pentru amenajare bucătărie, poți opta pentru o masă albă, cu scaune din lemn, care vor crea un contrast plăcut. Dacă îți dorești și mai mult confort, în locul scaunelor poți alege o canapea din lemn, capitonată în culori neutre. Vei obține astfel o bucătărie minimalistă și confortabilă.

Socializarea în bucătărie

Pentru a te bucura de suficient spațiu pentru activități alături de familie și prieteni, poți opta pentru amenajare living cu bucătărie open space. Avantajele acestui stil de amenajare sunt:

  • Vei putea să gătești și să socializezi cu familia și invitații în același timp
  • Bucătăria va căpăta un aspect luminos și aerisit
  • Spațiul va deveni versatil – vei avea parte de o bucătărie practică și te vei bucura de activități alături de cei dragi.

Sfaturi pentru amenajare bucătărie minimalistă

Iată câteva idei amenajare bucătărie de care să ții cont atunci când vrei să optezi pentru un stil minimalist:

  • Include doar mobilierul de care ai cu adevărat nevoie. Stilul minimalist se remarcă prin faptul că oferă un spațiu aerisit, care îți oferă libertate de mișcare. Optează pentru mai puține rafturi și dulapuri și alege mobilier fără mânere sau built-in, iar astfel spațiul va părea mult mai mare.
  • Alege culori neutre, în nuanțe deschise, care să reflecte lumina naturală. Dacă preferi culorile mai închise, atunci adaugă câteva piese în nuanțe mai deschise, pentru a crea un contrast plăcut. De exemplu, dulapurile albe și pardoseala în culori închise, precum maro sau gri, vor crea o estetică adaptată stilului minimalist. Descoperă aici modele de gresie pentru bucătăria ta!
  • Amenajează o insulă în mijlocul bucătăriei pentru a maximiza spațiul. Insulele sunt un mijloc eficient prin care poți obține mai mult spațiu în bucătărie. Este recomandat ca acestea să se afle lângă obiectele pe care le folosești cel mai des, cum ar fi cuptorul și chiuveta. Vei obține astfel arii separate în bucătărie – zona pentru gătit, zona pentru spălat vase etc.
  • Alege mobilă din materiale durabile și eco-friendly. Rafturile din bambus au devenit foarte populare mai ales datorită rezistenței lor. Poți opta și pentru blaturi acoperite cu sticlă, iar astfel suprafețe vor arăta foarte bine și vor fi totodată ușor de curățat.

Folosește lămpi de perete. Acestea sunt o alegere excelentă în proiectul tău de amenajare bucătărie minimalistă. Ele oferă iluminare focală strategică atunci când sunt instalate, de exemplu, deasupra blatului de lucru, iar când sunt montate în jurul perimetrului încăperii, ele vor oferi lumină în toată bucătăria, care va părea astfel mai spațioasă.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm să-l distribui prietenilor:

Ultimele tendințe