SfaturiCum alegi gresia potrivită pentru baia ta
Cum alegi gresia potrivită pentru baia ta

Cum alegi gresia potrivită pentru baia ta

Există numeroase tipuri de gresie, de aceea, cunoscând avantajele și dezavantajele fiecăruia, vei putea să faci alegerea potrivită atunci când dorești să-ți amenajezi baia. Gresia pentru baie este fabricată din diverse materiale, cele mai folosite astăzi fiind ceramica, porțelanul și vinilul. Atunci când alegem materialul din care gresia este făcută, este important să ținem cont de faptul că produsul trebuie să ofere o aderență foarte bună, pentru a preveni orice accident ce ar putea apărea din cauza umezelii. Dincolo de siguranță, trebuie să fim siguri că modelul de gresie pe care l-am ales corespunde stilului nostru, dar și bugetului. În momentul în care vei cunoaște toate aceste detalii, îți va fi mult mai ușor să găsești gresia potrivită pentru baia ta.

Igienă și siguranță, must-have pentru baia ta

Atunci când te gândești la felul în care vrei să arate baia ta, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte când vine vorba de achiziționarea gresiei. Cu siguranță, vrei să faci ca totul să corespundă noilor tendințe atât din punctul de vedere al culorilor, cât și din punctul de vedere al materialelor. Însă cel mai important este ca, atunci când alegi gresie pentru baie, aceasta să-ți ofere în primul rând siguranță. Caută să investești în produse de calitate care să-ți ofere aderență atunci când podeaua este umedă, după ce ai ieșit din duș. La fel de importantă este și igienizarea. Astfel, trebuie să alegi modele de gresie pentru baie care pot fi foarte ușor de întreținut și curățat. Materialul trebuie să fie rezistent și să nu se degradeze atunci când intră în contact cu produsele pe care le folosești pentru curățenie și igienizare.

Impermeabilitatea, atuul unei gresii de calitate

Ai ajuns la magazinul de materiale de construcții, în zona unde se vinde gresie. Ai ales deja modelul și culoarea și te pregătești să cumperi gresie de baie. Înainte de acest pas, cere informații despre gradul de impermeabilitate al plăcilor pe care urmează să le montezi la tine în baie. Chiar dacă firmele de profil oferă produse cu impermeabilitate crescută, gresia nu este mereu sută la sută impermeabilă, tocmai de aceea este necesar să cumperi și un kit rezistent la apă. Acest produs va ajuta la izolarea zonei din jurul cabinei de duș sau a căzii.

Tipuri de gresie recomandate de specialiști

Cu siguranță te pasionează emisiunile ce au ca subiect amenajările interioare. Iar dacă urmărești astfel de programe, sigur ai auzit și de Bob Vila. Celebrul prezentator american de emisiuni dedicate renovărilor de case a realizat pe blogul său o listă cu tipurile de gresie care ar trebui montate în orice locuință, în funcție de materialul din care au fost fabricate.

  • Gresia din vinil

Vinilul este unul dintre cele mai populare materiale de fabricare a gresiei. Costă puțin și are o rezistență crescută. Este o alegere potrivită pentru orice baie. Dacă te gândești și la pasul următorul, adică montarea gresiei pentru baie, trebuie să știi că gresia din vinil se montează foarte ușor. Totodată, are și o estetică interesantă.

  • Gresia din ceramică și din porțelan

Acestea vin într-o varietate de forme și culori, dar nu sunt atât de ușor de montat precum cele din vinil. Tocmai de aceea, este recomandat ajutorul unor specialiști, pentru că nu le vei putea monta singur. De asemenea, aceste tipuri de gresie trebuie protejate împotriva zgârieturilor și șocurilor cu soluții speciale.

  • Gresia din sticlă

Dacă vă hotărâți să alegeți acest tip de gresie, ce creează efectul de adâncime, optați pentru unul cu nivel ridicat de aderență, pentru a evita accidentele.

  • Gresia din plută

Acest tip de gresie vine într-o varietate de culori și oferă confort picioarelor tale atunci când intri în baie. Ai nevoie de un lipici special pentru a o monta, dar nu este un demers foarte complicat. Trebuie însă să asigurați o hidroizolație bună pentru a preveni umezeala și a împiedica apa să ajungă la podea. Mai multe straturi de spumă poliuretanică pot fi eficiente în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.