SfaturiPlăci ceramice pentru o bucătărie în stil scandinav

Plăci ceramice pentru o bucătărie în stil scandinav

Interioarele scandinave sunt practice, ușoare și luminoase. Sunt alegerea perfectă pentru persoanele visătoare, care au nevoie de spațiu. Totul este proiectat pentru a păstra cât mai multă  lumină în interior. Albul este culoarea predominantă a stilului scandinav, datorită luminozității pe care o oferă. De asemenea, decorațiunile specifice stilului scandinav sunt simple și elimină complet exagerările. Pereții sunt netezi și pot fi colorați cu albastru pal, gri foarte deschis sau alb. Toate aceste elemente se pot regăsi și în bucătărie. Bucătăria nu mai este de mult doar spațiul în care se pregătește mâncarea. Astăzi, este locul unde ne întâlnim cu prietenii sau petrecem cele mai interesante momente alături de membri familiei. Bucătăriile  amenajate în stil scandinav pot să ofere astfel de momente plăcute.

Bucătăria în stil scandinav, o alegere potrivită

Amenajarea bucătăriei în stil scandinav este sinonimă cu expresia less is more, arată decoholic.org. Subtilitatea este punctul principal de atracție al stilului scandinav, care a apărut între anii 1920 – 1930, în țările din norul Europei. Având în vedere clima acestor țări și lipsa luminii solare, scandinavii s-au orientat să creeze un stil care să le ofere mai multă lumină în interior. Amenajarea bucătăriei în stil scandinav este caracterizată de simplitate, eficiență și atenție la detalii, combinată cu excentricități locale, pentru a obține un design perfect. Decorurile minimaliste, inspirate din natură, și cu texturi frumoase transformă stilul scandinav într-o soluție ideală pentru o bucătărie modernă. O alegere interesantă sunt și plăcile ceramice decorative pentru bucătărie, care pot da un aspect foarte primitor încăperii.

Plăci de bucătărie în tendințe

Stilul scandinav este definit de simplitate și luminozitate, astfel că plăcile ceramice clasice, pătrate, albe, sunt o alegere potrivită și în tendințe pentru spațiul dedicat bucătăriei. De asemenea, plăci de bucătărie în tendințe anul acesta sunt și cele care au aspect de lemn, care creează un spațiu modern, dar cu un ușor accent rustic.

Materialele contează

Pentru a reda cât mai fidel stilul scandinav în bucătărie, trebuie să ținem cont de materialele pe care urmează să le folosim. Plăcile ceramice de bucătărie trebuie să fie cât mai naturale, dar, în același timp, trebuie să redea simplitatea și minimalismul, caracteristici principale ale stilului scandinav. O deosebită atenție trebuie acordată pardoselilor bucătăriei în stil scandinav. Pentru pardoseli, este importantă utilizarea plăcilor de ceramică vopsite în nuanțe de alb. Acest tip de pardoseli oferă senzația de spațiu deschis, aerisit și curat. Dincolo de efectul pe care îl creează, având în vedere faptul că se potrivesc foarte bine stilului scandinav, plăcile de ceramică sunt ideale în bucătărie datorită rezistenței crescute pe care o au.

Avantajele utilizării plăcilor ceramice

Specialiștii de la Alvarez Homes au prezentat avantajele pe care le are utilizarea plăcilor de ceramică pentru amenajarea unei bucătării în stil scandinav. Acestea sunt:

  • Rezistența la apă. Plăcile de ceramică au o rezistență crescută la apă, însă este nevoie de aplicarea unui strat protector, după montare, pentru a le crește rezistența.
  • Spre deosebire de alte materiale, plăcile de ceramică sunt foarte rezistente și foarte greu de distrus. Datele arată că rezistența plăcilor de ceramică poate ajunge până la 20 de ani sau chiar mai mult, dacă sunt întreținute corespunzător. Și chiar dacă una dintre plăci se sparge, este ușor de înlocuit.
  • Ușor de întreținut. A întreține suprafețe placate cu ceramică este foarte simplu. Cu o cârpă îmbinată în apă, aceste plăci sunt foarte ușor de curățat.
  • Oferă protecție împotriva alergenilor. Având în vedere că sunt ușor de curățat și de întreținut, plăcile de ceramică nu rețin praful sau părul de animale, fiind ideale pentru persoanele care suferă de alergii. Tocmai de aceea, sunt foarte eficiente pentru a fi montate într-o bucătărie ce urmează a fi amenajată în stil scandinav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.