Sfaturi3 idei de mobilier de exterior pentru amenajarea grădinii sau terasei primăvara aceasta
3 idei de mobilier de exterior pentru amenajarea grădinii sau terasei primăvara aceasta

3 idei de mobilier de exterior pentru amenajarea grădinii sau terasei primăvara aceasta

Conexiunea cu natura este asociată cu niveluri ridicate de calm, bucurie, creativitate și reducerea celor de neliniște, depresie și anxietate. Cei doi ani de pandemie ne-au demonstrat cât de importantă este conexiunea cu natura, fie că asta implică și „simpla” deținere a unei terase. Terasa este adesea văzută ca un lux, întrucât crește considerabil calitatea vieții. Luarea micului dejun sau a cinei, întâlnirile cu prietenii, lectura sau momentele de relaxare după o zi grea sunt mai plăcute atunci când au loc în aer liber. Cu mobilierul pentru exterior potrivit și o doză de  creativitate poți crea un spațiu ideal de refugiu și bunăstare, care va deveni cu ușurință inima casei. Dacă priveliștea este oarecum obstrucționată neplăcut, ia în considerare utilizarea zonei centrale a terasei, în timp ce apelezi la plante înalte sau împrejmuiri din bambus pentru a-ți contura propriul paradis. Următoarele rânduri îți prezintă piese de mobilier de exterior care nu doar că îți vor transforma terasa sau grădina într-o adevărată experiență estetică, ci îți vor și servi drept scenă pentru cât mai multe momente plăcute în familie.

Masa Makemake – Terraforma

O linie metalică sinuoasă stă la baza colecției Makemake, oferind un design recognoscibil, bine aliniat cu particularitățile tehnice și estetice ale întregului set de mobilier pentru exterior. Fiecare versiune este disponibilă în blat din tablă perforată sau din șipci de tec. Colecția de mobilier exterior pentru terasă sau grădină este compusă din canapea modulară, set de lounge, șezlong, scaun și mese. Masa Makemake – Terraforma are o structură din aluminiu și oțel, vopsită cu pulbere, în vreme ce blatul este finisat cu panouri de tec sau aluminiu perforat și picioarele sunt realizate din material termoplastic. Produsul vine acompaniat de o husă de protecție împotriva ploii.

Terraforma este o companie italiană specializată în proiectarea și producția de mobilier de exterior cu o viziune inovatoare. Atenția la detalii, grija pentru mediu, comunicarea cu natura și inovația în cercetarea confortului se numără printre punctele principale pe care se bazează dezvoltarea colecțiilor.

Canapea Modulară Makemake – Terraforma

Canapeaua modulară Makemake combină confortul cu un design riguros și liniar, o estetică impozantă prin naturalețe și simplitate care reprezintă principala caracteristică a întregii colecții de mobilier pentru exterior. Cu un sistem modular avansat și elemente strategice, canapeaua este concepută să dea viață unei game largi de configurații posibile. Cotiera face ca produsul să fie personalizabil, în vreme ce lungimea canapelei poate fi controlată folosind modulele prefigurate. Structura este din aluminiu, cu blat din lamele de tec și picioare din aluminiu înfiletate cu plăci de oțel. În ceea ce privește materialul textil, căptușeala este realizată din poliuretan cu dublă densitate, cu adaos de cauciuc vascoelastic (spumă cu memorie) și blat din fibră sintetică, iar la exterior sunt utilizate țesături Sunbrella.

Scaun Piña Jaime Hayón

Scaunul Piña este proiectat de Jaime Hayón pentru Magis Design cu cadru din tub de oțel tratat cataforetic și vopsit cu pulbere de poliester, pernă de șezut și spătar cu husă detașabilă din material textil (Polyhedra). Potrivit atât pentru interior, cât și pentru exterior, acest scaun este disponibil în două finisaje: cadru maro și pernă maro-albăstrui sau cadru alb și pernă gri mélange. Pentru utilizarea la interior, scaunul este disponibil în varianta cu picioare de lemn sau modelul balansoar.

Odată cu greutatea corpului, tijele creează un „efect capitonné” distinctiv pe spatele pernei, adăugând personalitate vizuală acestui design. Această idee foarte simplă, dar unică, a dat naștere unui set de mobilier pentru terasă sau interior: pe lângă scaun, colecția Piña include o altă versiune de scaun, însoțit de suport pentru picioare, o masă de mici dimeniuni și un balansoar.

Viziunea artistică a designerului spaniol Jaime Hayon l-a plasat în fruntea unui nou val care a estompat liniile dintre artă, decor și design. Obiectele lui Jaime au apărut în cele mai prestigioase publicații de artă și design din întreaga lume. A câștigat numeroase premii, inclusiv multiple Elle Decoration International Design Awards, incluse de Wallpaper Magazine în lista „Top 100” și a fost recunoscut de revistă drept unul dintre cei mai influenți creatori ai ultimului deceniu, catalogat drept „vizionar”.

Soluții de mobilier pentru terasă

Indiferent de configurația spațiului terasei sau grădinii tale, preferințele tale în materie de design sau alte cerințe particulare, există soluții de mobilier exterior. De la mobilierul în sine la prelate, paravane și plante, ai la dispoziție numeroase posibilități pentru a maximiza spațiul și a-l transforma într-unul potrivit pentru stilul de viață și activitățile tale și ale familiei tale. În vreme ce plasticul obișnuia să fie cel mai durabil material pentru mobilierul de exterior, astăzi, datorită avansării tehnologice, ne putem bucura de mobilier de exterior din lemn sau alte materiale fără a ne preocupa de razele UV, intemperii sau alți factori care le-ar putea degrada.

Mobilierul exterior poate face mult mai mult pentru o casă decât să ofere un loc confortabil de relaxare. Cu designul și piesele potrivite, spațiul de balcon, terasă sau grădină poate îmbunătăți considerabil calitatea vieții. Pentru a obține cel mai impactant spațiu posibil, este important să iei în considerare achiziționarea de mobilier de exterior atractiv, centrat pe calitate, care combină stilul atrăgător estetic cu caracterul practic și durabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.