SfaturiIdei pentru amenajarea unei băi mici. Iată câteva sfaturi practice și utile
Idei pentru amenajarea unei băi mici.

Idei pentru amenajarea unei băi mici. Iată câteva sfaturi practice și utile

O baie mică nu înseamnă neapărat că stilul și funcționalitatea trebuie sacrificate. Dimpotrivă, prin combinarea corectă a materialelor, formelor, culorilor și accesoriilor, se poate obține o amenajare de baie mică cu un design elegant, practic și confortabil în același timp. Nu este un secret pentru nimeni că gresia și faianța de culoare albă vor avea un impact major asupra unei încăperi, făcând-o să pară mai spațioasă, mai luminoasă și mai aerisită. Totuși, există multe alte trucuri care pot face o baie mică să-și atingă potențialul. Chiar dacă ai o baie mică, există în continuare mult loc pentru greșeli 😉 Următoarele rânduri îți prezintă mai multe idei de amenajare a băii pentru a te putea bucura de un design plăcut și practic.

Alegerea gresiei și faianței

Atunci când te gândești la gresie și faianță pentru amenajarea băii, s-ar putea să pui accentul prea mult sau exclusiv pe model și culoare. Totuși, există și alte aspecte tehnice ce merită atenția ta, întrucât îți vor influența siguranța și bunăstarea.

Deși gresia lucioasă este o alegere nepotrivită pentru podeaua băii, utilizarea pe pereți poate reflecta și mai multă lumină și poate face ca o baie mică să se simtă spațioasă. Gresia de tip mozaic va adăuga interes vizual încăperii și va distrage atenția de la micimea spațiului, ceea ce este ideal pentru amenajarea unei băi de 2 sau 3 mp. Faianța cu efect de cărămidă sau alte modele grafice este o alegere excelentă, pentru că evită senzația claustrofobă pe care o poate crea uneori un model clasic și, de asemenea, extinde vizual dimensiunea peretelui. Calități tehnice precum cele antibacteriene, antifoc, antiaderență nu trebuie să lipsească din profilul gresiei și faianței cu care alegi să îți amenajezi baia.

Combinație de mai multe culori și dimensiuni

Dimensiunile potrivite de gresie și faianță pentru amenajarea unei băi mici sunt la extreme – mozaic sau plăci de dimensiuni mari, în vreme ce spectrul potrivit de culori este cel reprezentat de alb, bejuri, griuri. Totuși, asta nu înseamnă că nu le poți combina în diferite stiluri și dozaje sau că nu poți apela la alte trucuri de design pentru a maximiza spațiul. Plăcile hexagonale negre de gresie într-o baie cu faianță în tonuri de gri sunt rețeta perfectă pentru un spațiu elegant și sofisticat. Alegerea aceluiași model de faianță și gresie poate face uneori un spațiu mic să se simtă claustrofob, așa că ia în considerare placarea cu modele diferite pentru pereți și podea.

Pe lângă alb și bej, care sunt cele mai populare alegeri când vine vorba de amenajarea unei băi de dimeniuni mici, rozul, albastrul, verdele dau de asemenea senzația de lumină și spațiu, atât timp cât sunt într-o nuanță pastel.

Alte idei de amenajarea unei băi mici includ alegerea unor oglinzi de mari dimensiuni și optarea pentru duș walk in cu pereți de sticlă, care ajută la crearea unui spațiu deschis și mai aerisit. În ciuda dimensiunilor sale mici, o baie poate avea în continuare stil.

Alegerea obiectelor sanitare

Pe lângă gresie și faianță, va fi necesar să acorzi o mare atenție alegerii mobilierului și accesoriilor, analizând fiecare mic detaliu și nelăsând nimic la voia întâmplării: simplitatea, stilul minimal și luminozitatea sunt elementele-cheie ale combinației potrivite. Atunci când te ocupi de amenajarea unei băi mici, este important să alegi obiecte sanitare mici și accesorii care economisesc spațiu.

Piața obiectelor sanitare din ceramică oferă într-adevăr o gamă largă din acest punct de vedere: există soluții de orice format și dimensiune capabile să satisfacă orice nevoie. În ceea ce privește amenajarea băilor mici, una dintre cele mai potrivite alternative rămâne alegerea obiectelor sanitare în varianta mini sau corpurilor de baie suspendate. Evitând un stil foarte elaborat și cu forme prea complexe se poate câștiga instant spațiu. În plus, alegând obiecte sanitare suspendate vei obține și avantajul unui nivel mai înalt de igienă. Datorită eliminării jantei există o îmbunătățire atât a curățeniei, cât și a esteticii toaletei. În plus, ansamblul suspendat permite curățarea precisă și rapidă și a podelei de dedesubt. Oricare ar fi planurile tale de amenajare a băii și caracteristicile spațiului casei tale, există numeroase posibilități de optimizare a spațiului, fără a fi nevoie să sacrifici componenta estetică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.