Programează
o întâlnire!

Caută
Close this search box.
Logo Pazo

Tendințe în materie de plăci ceramice. Vezi ultimele noutăți pe Pazo

Trendul care n-o să treacă niciodată este cel care-ți place ție. Stilul personal, ideea de confort și frumos diferă de la persoană la persoană, astfel că un trend nu poate decide pentru tine și locuința ta. Cu toate acestea, tendințele merită să fie urmărite, pentru că nu știi niciodată în ce fel te pot inspira. Partea bună este că plăcile ceramice „în tendințe” încep să fie din ce în ce mai…atemporale. Nu este de mirare că tot mai multe persoane optează pentru plăci ceramice în nuanțe neutre, cu proprietăți tehnice uimitoare – antimicrobi, antiumezeală, antimucegai, antifoc – întrucât acestea susțin confortul de zi cu zi și caracterul estetic neutru le permite să nu se demodeze.

Ce este deosebit la această nouă gamă de plăci ceramice?

Plăcile ceramice sunt utilizate în mod obișnuit pentru toate tipurile de clădiri, de la clădiri rezidențiale la cele comerciale sau publice tocmai datorită proprietăților de durabilitate și eficiență. Plăcile ceramice sunt disponibile în diverse modele, culori și finisaje pentru ca tu să-ți personalizezi locuința după bunul plac. Pe site-ul Pazo poți găsi o gamă largă de plăci ceramice care îndeplinesc toate aceste beneficii și chiar mai mult:

  • Înaltă rezistență la trafic și zgârieturi. Plăcile ceramice au o rezistență mare la abraziune, iar duritatea lor este de aproximativ 6-7 pe scara Mohs. Asta înseamnă că până și materialele dure, cu margini ascuțite nu pot lăsa zgârieturi pe suprafață.
  • Întreținere ușoară. Dintre toate materialele, plăcile ceramice sunt cel mai ușor de curățat. Au o absorbție foarte scăzută de apă și sunt rezistente la alcali și acizi. De asemenea, fiind neutre din punct de vedere electrostatic, plăcile ceramice nu atrag praful.
  • Izolație bună. Nu doar că plăcile ceramice sunt foarte bune izolatoare și perfecte ca pardoseală peste o încălzire prin pardoseală, ci acestea și îmbunătățesc semnificativ eficiența aerului condiționat.
  • Acustică bună. Ceramica are un factor de amortizare acustic foarte mare care ajută la eliminarea ecourilor.
  • Antiaderență. Plăcile ceramice suportă în procesul de fabricație anumite procese pentru a elimina orice risc de alunecare.
  • Montaj ușor. Este ușor de manipulat și gata de utilizare în 48 de ore de la montare.

Care sunt modelele de plăci ceramice care fac parte din această nouă gamă?

Plăci ceramice cu efecte de materiale naturale – fie că este vorba de lemn, marmură sau piatră – reușesc să imite cu succes nervurile, caracterul și personalitatea naturii, îmbunătățind caracteristicile tehnice. Te poți bucura de plăci ceramice cu efect de lemn, de exemplu, în vreme ce calitățile de antiaderență, antifoc, antimucegai, antimicrobi prelungesc rezistența produsului în timp și susțin calitatea vieții familiei tale. Aceste plăci ceramice de inspirație naturală fac parte dintr-o tendință generală către designul de wellness, tot mai solicitat de la începutul pandemiei.

Plăci ceramice de culoare neutră – Tonurile și texturile inspirate din natură, concepute pentru a evoca  nisipul, pământul, marea și cerul sunt în tendințe. Această tendință este o modalitate de a aduce natura în interior, unde culorile agresive sunt dezactivate de tonurile delicate pentru a crea o senzație de liniște și relaxare.

Tot de designul de wellness țin și plăcile ceramice de dimensiuni mari, întrucât simplifică întreținerea casei. Plăcile ceramice de format mare vin acum în dimensiuni de până la 5,25 x 10,5 și grosimi variind de la 3 mm (plăci ceramice decorative) până la 25 mm (plăci de pardoseală pentru aplicații industriale). Plăcile ceramice de mari dimensiuni sunt folosite pentru blaturi, pereți de duș, mese și alte zone de dimensiuni extinse. Plăcile ceramice hexagonale mari se încadrează, de asemenea, în tendința supradimensionată și adaugă interes geometric unui spațiu.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm să-l distribui prietenilor:

Ultimele tendințe