SfaturiCare sunt obiectele sanitare potrivite pentru o baie cu design modern și elegant
Care sunt obiectele sanitare

Care sunt obiectele sanitare potrivite pentru o baie cu design modern și elegant

Designul băii este un aspect important în arhitectura rezidențială de astăzi, întrucât servește unui scop care depășește cu mult limita sa funcțională. Fie că este vorba despre o baie matrimonială nouă sau renovarea băii pentru oaspeți, procesul de reconfigurare a designului pentru a crea baia perfectă își propune să atingă un echilibru între funcționalitate și atractivitatea vizuală. Iar obiectele sanitare vor dicta în mare parte acest echilibru. De la setul potrivit de obiecte sanitare la linii, texturi, spectru de culori, următoarele rânduri explorează unele dintre cele mai populare soluții și idei de baie modernă pentru a-ți stimula creativitatea și pentru a-ți oferi inspirația de care ai nevoie pentru a crea baia modernă perfectă.

Ce face o baie să fie modernă

Cu funcționalitatea care stă la baza simplității formei, designul modern al băii creează un interior curat, practic și atemporal. Exprimat printr-o alegere de materiale naturale cum ar fi piatra, marmura și lemnul, paletă de culori neutre, linii și siluete curate, designul modern aduce un omagiu esteticii practice și minimaliste, făcându-l o opțiune excelentă pentru un spațiu de baie funcțional, dar în continuare elegant.

O baie este un loc de odihnă și relaxare și cu cât mai puține lucruri deține, cu atât mai bine. Aliniată cu premisa designului modern, convingerea că mai puțin este mai mult se reflectă cu adevărat în designurile moderne de băi – în special în spațiile mai mici, unde fiecare detaliu contează. Duș walk in, obiecte sanitare suspendate, spații de depozitare ascunse și o paletă de culori neutre sunt modalități  excelente de a obține aspectul modern suprem. Fie că ideea ta de modern înseamnă minimalism, futurism sau senzație contemporană, există o gamă de piese care să contureze orice stil dorit.

Soluții moderne de amenajare a băii

La fel de importantă ca și alegerea materialelor, obiectelor sanitare, finisajelor și culorilor este amenajarea spațiului. Indiferent dacă baia ta este mai mică sau oferă spațiu amplu, o varietate de idei de amenajare a băii te vor ajuta să obții un loc cu design modern, care inspiră relaxare.

  • Nu te complica. De la modelul de chiuvetă și toaletă până la dulapuri și cabină de duș, alege obiecte sanitare, mobilier de baie și elemente care oferă linii curate și forme simple și, implicit, ajută la obținerea unui aspect simplu, dar de impact.
  • Un duș walk in din sticlă este o modalitate perfectă de a realiza un design fluid. Funcționează bine atât în ​​băi mari, cât și în spații mai mici, făcându-l un element de bază în vreme ce se armonizează perfect cu restul designului.
  • O altă modalitate de a menține senzația de baie deschisă, contemporană, este depozitarea inteligentă. Dulapurile camuflate îți vor oferi mult spațiu pentru a pune lucrurile departe de ochiul liber.
  • Sublinierea liniilor orizontale și verticale este o modalitate ușoară de a evidenția formele geometrice asociate cu designurile moderne de baie. Există o varietate de modalități de a le aplica. Fie că redecorezi sau construiești o baie nouă de la zero, poți combina chitul negru contrastant cu o gresie/faianță albă clasică, poți alege robineți negri pentru chiuvetă sau poți instala un duș cu cadru negru.
  • O listă de idei pentru o baie modernă nu poate fi completă fără o chiuvetă suspendată. Cea mai bună alegere când vine vorba de designuri moderne de obiecte sanitare le privește pe cele suspendate – nu numai că ajută la menținerea liniilor drepte, caracteristice designului modern, ci și menține podeaua mai curată și mai ușor de întreținut. De asemenea, poți opta pentru varianta clasică – obiecte sanitare din ceramică sau pentru cea mai puțin tradițională – obiecte sanitare colorate sau din piatră naturală. Pe site-ul Pazo poți găsi o serie de producători cu tradiție în fabricarea obiectelor sanitare cu design modern, care experimentează cu forme, culori și materiale.
  • Similar cu modul în care designul modern îmbrățișează texturi naturale, cum ar fi lemnul și piatra, betonul este, de asemenea, un material foarte apreciat și inclus în amenajarea băii. Perfect pentru finisarea cabinei de duș, căzii, pereților sau podelei, betonul poate adăuga textură și personalitate băii în aceeași măsură în care servește drept fundal neutru pentru obiecte sanitare premium.
  • Spectrul cromatic joacă un rol important în designul modern al băii. În timp ce corpurile metalice pot adăuga un pic de interes vizual, baia monocromă albă, bej sau gri este elegantă, simplă și funcțională, oferind un design atractiv universal.

Deși există multe idei moderne de iluminat pentru baie și tipuri de corpuri care pot ajuta la crearea aspectului dorit, designul modern se referă la lumină naturală. O fereastră cât mai largă (poate chiar din podea până în tavan dacă permite configurația încăperii sau bugetul) poate îmbunătăți considerabil experiența generală și starea de spirit în orice baie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.