SfaturiModele de gresie care vor completa perfect bucătăria ta
Modele de gresie care vor completa perfect bucătăria ta

Modele de gresie care vor completa perfect bucătăria ta

Ce gresie și faianță de bucătărie să alegi – aceasta este întrebarea. Cu o mulțime de opțiuni disponibile pe piață și, uneori, lipsa unor cunoștințe minime despre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească o gresie de interior durabilă, rezultatul poate fi unul nefericit. În speranța de a te ajuta în procesul tău de amenajare sau redecorare a bucătăriei, următoarele rânduri își propun să-ți servească drept ghid în alegerea celui mai potrivit model de gresie de bucătărie pentru caracteristicile tehnice ale bucătăriei tale, dar și în raport cu stilul tău de viață. Bucătăria este inima casei, astfel că vrei să maximizezi potențialul de confort al acestei încăperi. Sugestiile următoare îți vor aduce la cunoștință nu doar modele atemporale de gresie de bucătărie, ci și aspecte tehnice care influențează considerabil calitatea vieții, cum ar fi rezistența la pete, durabilitatea, igiena ridicată.

Modele de gresie vintage

Plăcile de gresie vintage sunt concepute pentru a avea un aspect care amintește de podele vechi, artizanale și materiale naturale. Gresia porțelanată, datorită multiplelor efecte și versatilității sale, este o soluție excelentă pentru a crea medii care să transporte înapoi în timp. Plăcile din gresie porțelanată vintage au multe avantaje: nu sunt doar atractive, ci și foarte practice. În primul rând, sunt durabile: sunt suprafețe foarte rezistente, care, dacă sunt montate corect și îngrijite corespunzător, pot rezista cu ușurință peste 20 de ani. În al doilea rând, sunt foarte ușor de întreținut: petele, murdăria și praful pot fi îndepărtate ușor cu o cârpă ușor umezită cu apă și soluție specială pentru podele ceramice. Un ultim avantaj, dar nu mai puțin important este prețul: gresia porțelanată vintage este mult mai accesibilă decât alte materiale alternative.

Gresie în culori naturale

Gresia din piatră naturală sau cel puțin, care imită piatra naturală, este o alegere ideală dacă îți dorești să conturezi o atmosferă neutră, aerisită, care să aducă emoția naturii în interior. Desigur că poți opta și pentru gresie în culori pastelate, însă efectele naturale au o eleganță atemporală.

Folosite în mod obișnuit în bucătării, băi, holuri, zone de locuit și zonele exterioare atât pe pereți, cât și pe podele, plăcile de pardoseală din piatră naturală sunt populare deoarece sunt practice, rezistente la uzură și se potrivesc oricărui stil de viață modern, oferind o gamă largă de proprietăți.

Plăcile de marmură conferă un aspect atemporal oricărei camere din casă. Funcționează armonios atât pe pereți, cât și pe podele și nu necesită etanșare prealabilă.

Calcarul este durabil, extrem de rezistent la uzură și de înaltă calitate. Datorită porozității ridicate a calcarului, este necesară etanșarea acestora înainte de chituire. Potrivit atât pentru pereți, cât și pentru podea, este disponibil într-o gamă generoasă de culori.

Plăcile de travertin sunt versatile, conferind un design unic oriunde sunt plasate, în vreme ce granitul adăugă lux și o senzație autentică casei.

 

Gresie cu model hexagonal

Plăcile hexagonale, cunoscute și sub denumirea de plăci tip fagure, sunt plăci de gresie cu șase fețe, capabile să adauge un touch geometric oricărui spațiu. Această formă se găsește în mod obișnuit în natură, de la fagurii albinelor până la coloanele de bazalt care formează Giant’s Causeway din Irlanda. Placile în această formă neobișnuită sunt o alegere deosebit de populară pentru proprietarii care doresc să adauge un caracter unic bucătăriei, băii, sufrageriei sau dormitorului lor. Sunt, de asemenea, o alegere de preferat sau pentru cei care doresc să imite frumusețea naturii în interiorul casei lor.

Gresie stil modern

Gresia cu design contemporan se caracterizează printr-un design sobru, în dimensiuni mari și culori discrete, elegante. O pardoseală contemporană poate fi recunoscută prin eleganța și rafinamentul tehnic și estetic al suprafeței, eficiența materialului și profunzimea culorilor sale. Elegant prin definiție, aduce o contribuție decisivă la caracterul și farmecul camerei.

Calități tehnice

La sfârșitul zilei, cel mai „frumos” design este acela care îți place ție. Totuși, indiferent de modelul de gresie pe care-l alegi, asigură-te că acesta bifează proprietăți tehnice importante. Plăcile de gresie trebuie să aibă calități practice care le face extrem de flexibile, ceea ce înseamnă că pot fi încorporate fără efort în orice interior pentru a fi o soluție funcțională, dar decorativă.

Durabilitate: construită din porțelan rezistent la uzură, gresia se mândrește cu o durabilitate rafinată care o face ideală pentru medii de utilizare intensă.

Rezistența la pete: rezistentă la pete și murdărie, gresia porțelanată este capabilă să facă față provocărilor, fie că este vorba de stropi și scurgeri asociate cu utilizarea zilnică a bucătăriei.

Igienă: suprafața porțelanului nu reține ușor antigeni sau alergeni și este amorsată pentru a rezista la absorbția mirosurilor și fumului. Drept urmare, plăcile de gresie porțelanată sunt foarte igienice și oferă soluția ideală pentru pardoseli sau pereți pentru mediile de baie și bucătărie, în care igienizarea este esențială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *