SfaturiAmenajare living clasic. Iată câteva sfaturi practice

Amenajare living clasic. Iată câteva sfaturi practice

Există multe abordări diferite pentru amenajarea living-ului. Stil clasic, contemporan sau poate minimalist? Indiferent de stilul pe care îl preferi, există câteva piese de mobilier cheie de care vei avea nevoie. Articolul prezintă piesele esențiale pentru amenajarea living-ului în stil clasic, unde găsești o colecție impresionantă de finisaje elegante, de cea mai bună calitate, dar și ce culori sunt potrivite pentru un living în stil clasic.

Amenajare living: planificarea proiectului

Atunci când planifici designul unei camere de zi, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. Primul este scopul camerei. Ce activități vor avea loc acolo? Al doilea este dimensiunea camerei. Cât de mare este spațiul și câte persoane îl vor folosi? Și, în cele din urmă, stilul camerei de zi ar trebui să se potrivească cu restul casei. În cazul în care casa este în stil clasic, așa ar trebui să fie și living-ul. Dacă stilul casei este minimalist, atunci camera de zi ar trebui să reflecte acest lucru.

Odată ce scopul și stilul camerei de zi au fost determinate, putem începe să planificăm amenajarea. Primul pas este de a determina ce mobilier va fi necesar și unde va fi amplasat. Canapeaua este, de obicei, punctul focal din sufragerie și ar trebui să fie plasată într-o poziție care să permită o conversație ușoară. Măsuța de cafea ar trebui să fie plasată în fața canapelei. Un stand de televizor sau un centru de divertisment poate fi plasat pe un perete, iar rafturile de cărți pot fi plasate de-a lungul unui alt perete.

planificarea proiectului

Amenajare living: cum alegi finisajele?

Piesa centrală din orice living este canapeaua. Așa că e important să alegi o canapea care să fie, în primul rând, confortabilă. Pentru un living mic, o canapea realizată pe dimensiunile exacte ale încăperii, la comandă, te-ar putea scuti de căutări nesfârșite după dimensiunea perfectă. Dacă ai un living mai mare, o canapea din secțiuni este perfectă. Poate fi repoziționată oricând și pot rezulta idei noi pentru amenajarea living-ului.

Măsuța de cafea este o altă piesă de mobilier importantă în living. Este o piesă, în primul rând, utilă. Vei așeza pe măsuța de cafea o mulțime de obiecte și trebuie să fie suficient de mare. Dar poți opta pentru o „măsuță„ mai generoasă, realizată din marmură sau metal, așa cum, este de exemplu, această piesă (Masă BRUT KONSTANTIN GRCIC):

Masă BRUT KONSTANTIN GRCIC

E important să ții cont în amenajarea living-ului de toate piesele de mobilier cu care interacționezi în mod constant. Îți recomandăm să optezi întotdeauna pentru calitatea acestor piese. Vor rezista foarte bine în timp și vei aprecia, în fiecare moment, atenția creatorilor la detalii precum dimensiunea mesei. Dacă te afli în căutarea măsuței de cafea perfecte, îți recomandăm catalogul brandului italian Magis.

cum alegi finisajele

Amenajare living: podeaua și covoarele

Pentru amenajarea living-ului există, de obicei, mai multe zone care trebuie luate în considerare atunci când se selectează finisajele. Podeaua este una dintre cele mai importante zone la care trebuie să te gândești atunci când vine vorba de un design clasic. Covoarele sunt întotdeauna o alegere bună pentru un design clasic al camerei de zi. Acestea adaugă confort și stil încăperii.

Brandurile italiene precum Berti, Bisazza sau Tavar realizează modele de parchet deosebite. Inspiră-te din ideile acestor producători de parchet, dar și alții. Toate modelele ar putea fi încadrate la stilul clasic pentru amenajarea living-ului, mai ales pentru finețea materialelor.

podeaua și covoarele

Ce culori sunt potrivite în amenajarea unui living în stil clasic?

Ca regulă generală, camerele de zi în stil clasic sunt decorate cu culori neutre, cum ar fi alb, crem, bej și gri deschis. Aceste culori pot ajuta la crearea unui sentiment de calm și pace în cameră. Dar poți lua în considerare utilizarea unor culori de accent, cum ar fi roșu intens, albastru și verde, pentru a adăuga o notă personală încăperii.

De asemenea, poți să adaugi note de culoare în living prin accesorii. Pernele decorative, păturile și covoarele pot adăuga culoare și textură camerei. Lămpile de masă, arta murală și sculpturile pot adăuga interes vizual. Iar vazele cu flori proaspete sau plante verzi pot aduce o notă de natură în camera de zi. Cu puțină planificare, se poate obține o cameră de zi elegantă, dar și funcțională.

Ce culori sunt potrivite în amenajarea unui living în stil clasic

Pentru noi, stilul clasic înseamnă atemporal. Dacă vrei să descoperi mai multe idei pentru amenajarea living-ului în stil clasic, explorează colecțiile producătorilor de vârf din portofoliul Pazo. Calitatea tuturor brandurilor reunite aici este atemporală. La fel ca amenajarea living-ului în stil clasic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *