Sfaturi7 opțiuni durabile pentru pardoseala din bucătărie
7 opțiuni durabile pentru pardoseala din bucătărie

7 opțiuni durabile pentru pardoseala din bucătărie

Cu o planificare atentă, orice proiect de renovare sau reamenajare interioară poate fi nu numai durabil, ci și modern și elegant. Articolul prezintă opțiuni durabile pentru pardoseala din bucătărie, din categorii estetice diferite, dar potrivite pentru orice interior.

În plus, toate recomandările conduc către producătorii internaționali de materiale de pardoseală pentru bucătărie, pe care le poți procura cu ușurință în România.

Lemn, piatră sau gresie pentru pardoseala din bucătărie?

Pardoseala din bucătărie trebuie să fie durabilă, să reziste la trafic pietonal intens, pete, zgârieturi și utilizare zilnică. Urmărind aceste repere, te invităm să descoperi propunerile noastre pentru pardoseala din bucătărie.

Există multe opțiuni atunci când vine vorba de pardoseala din bucătărie. De exemplu, între primele trei opțiuni disponibile se numără:

  • Lemnul
  • Piatra naturală
  • Gresia

Fiecare opțiune are propriile argumente pro și contra. Lemnul este o alegere populară, deoarece este frumos și durabil. Piatra naturală este, de asemenea, durabilă, dar poate fi scumpă. Gresia este o opțiune mai puțin costisitoare, dar nu este la fel de durabilă ca și granitul, de exemplu. Gresia este o alegere populară mai ales pentru că este ușor de curățat și este disponibilă într-o varietate de culori și modele. Cu toate acestea, plăcile de gresie pot fi alunecoase atunci când sunt ude. Există însă modele de gresie, de la producătorii de top, create cu atenție la toate detaliile, inclusiv la trăsături precum anti alunecare.

Cum alegi pardoseala de bucătărie?

Atunci când alegi tipul de pardoseală pentru bucătărie, este important să iei în considerare nevoile și bugetul. Dacă ai o bucătărie mare, vei avea nevoie de o pardoseală durabilă care să reziste la trafic intens. Dacă ai un spațiu mai mic, pardoseala de bucătărie va fi mai puțin costisitoare dacă dorești să o înlocuiești în timp scurt, așa că poți alege orice tip de material pentru pardoseala din bucătărie.

Lemnul, piatra naturală și gresia sunt toate alegeri populare pentru pardoseala din bucătărie. Iată câteva avantaje și dezavantaje pentru fiecare opțiune. 

Podeaua din lemn sau parchetul

Podeaua din lemn sau parchetul

Podelele din lemn pentru bucătărie sunt o opțiune clasică și elegantă, dar pot fi dificil de întreținut. Podelele din lemn pot fi zgâriate și deteriorate cu ușurință, așa că necesită protecție specială. Cu toate acestea, pardoselile din lemn sunt ușor de reparat și recondiționat, astfel încât pot dura mulți ani cu o îngrijire adecvată.

Pentru pardoseala din bucătărie îți recomandăm, dacă dorești să alegi parchetul, modele în culori naturale, care pot funcționa cu orice tip de mobilier. Descoperă colecția de parchet de la cei mai importanți producători aici.

Modele de lemn, pentru pardoseala din bucătărie, cu totul speciale poți găsi în colecția brandului italian Berti. Descoperă modele din lemn finisat pentru pardoseala din bucătărie în catalogul Berti.

Modele neutre și atemporale poți găsi și în catalogul Déco, un alt producător italian de top.

Piatră naturală

Podelele din piatră naturală pentru bucătărie sunt frumoase și durabile, dar pot fi scumpe. Cu toate acestea, pardoselile din piatră naturală sunt foarte puternice și rezistente la căldură, așa că pot dura mulți ani cu o îngrijire adecvată.

Modele de piatră naturală pentru pardoseala din bucătărie poți găsi la aproape toți producătorii pe care îi recomandăm. În funcție de model, s-ar putea să dorești să vezi:

  • marmură cu modele absolut deosebite, regale, dar și din estetica mediteraneană în catalogul Aparici.
  • modele de piatră naturală cu luciu metalic, cu linii simple și detalii decupate, negru, maro, bronz și nu numai, în catalogul Appiani.

Placă ceramică

placa ceramica

Pardoselile din ceramică pentru bucătărie sunt atractive și ușor de curățat, dar pot fi reci și dure la picioare. Pardoselile din gresie necesită curățat regulat și poate fi necesar să fie aplicat un strat de material special pentru a le proteja împotriva petelor. Cu toate acestea, plăcile ceramice sunt durabile, așa că pot rezistă mulți ani, cu o îngrijire corespunzătoare.

Următoarele plăci ceramice recomandate pentru pardoseala din bucătărie sunt de cea mai bună calitate și nu va fi necesară aplicarea unui strat protector. Îți propunem:

  • modele geometrice, îndrăznețe, în culori vibrante din catalogul 41zero42. Acest brand își propune să ofere „altceva„. De aceea, această colecție va fi iubită de oricine își dorește un design atipic.
  • În catalogul Ceramica Vogue vei găsi modele subtile și profund elegante în culori neutre, cu accente boeme.
  • Dacă alegi plăci ceramice pentru pardoseala din bucătărie din catalogul Harmony, vei avea „la picioarele tale„ un brand premiat internațional.

În continuare, poți să explorezi mai mulți producători de gresie de cea mai bună calitate.

Indiferent că vei alege lemn, piatră naturală sau gresie pentru pardoseala din bucătărie, atunci când explorezi producătorii de top, colaboratori Pazo, poți să fii sigur că alegi cea mai bună calitate disponibilă în acest moment în lume pentru pardoseala din bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *