SfaturiGhid pentru alegerea modelului de faianță în funcție de stilul de amenajare
Ghid pentru alegerea modelului de faianță în funcție de stilul de amenajare

Ghid pentru alegerea modelului de faianță în funcție de stilul de amenajare

Faianța e disponibilă în multe forme, dimensiuni, culori și modele. Poți folosi faianța pentru pereți sau chiar pentru a acoperi o construcție-mobilier, așa cum e, de exemplu, un suport de chiuvetă. Dar cu atât de multe opțiuni disponibile, cum alegi modelul de faianță potrivit pentru casa ta?

Primul pas este să te decizi asupra unui stil. Preferi un aspect clasic? Atunci optează pentru faianța denumită model „metrou„. Dacă preferi un aspect mai contemporan, atunci modelul geometric s-ar putea să fie pe gustul tău. Pentru un aer rustic, încearcă să folosești faianță cu finisaj pictat manual.

Odată ce te-ai decis asupra stilului, este timpul să alegi combinația de culori potrivită. Poți să folosești o paletă cromatică pentru a identifica culorile complementare. Odată ce ai găsit combinația perfectă, este timpul să cauți materiale de calitate.

Atunci când alegi faianța, este important să ții cont de dimensiunea plăcilor. Plăcile mai mici pot fi folosite pentru a crea modele complicate, în timp ce plăcile mai mari sunt mai potrivite pentru crearea unor modele mai îndrăznețe. Distrează-te explorând toate opțiunile diferite și găsește modelul de faianță perfect pentru spațiul tău.

Conținutul acestui articol te poate ajuta să identifici ușor stilul de faianță potrivit pentru casa ta. În plus, toate modelele prezentate sunt disponibile pe stoc.

Faianță potrivită în amenajările stil scandinav

Designul scandinav este un stil simplu, funcțional și elegant, care își are originile în țările nordice. Există mai multe opțiuni care pot funcționa bine într-un interior în stil scandinav. Una dintre opțiuni este să folosești plăcile de faianță clasice, tip Subway (metrou), albe. Aceste plăci au un aspect curat și simplu. În catalogul CE.SI poți să observi cum arată plăcile de faianță tip metrou în diverse spații.

O altă opțiune este faianța cu model geometric. Aceste plăci pot adăuga note personale spațiului fără a fi prea încărcate.

De exemplu, VIENNA URANIA NATURAL din colecția brandului italian Aparici:

VIENNA URANIA NATURAL

Sau poate modelele INVERNO (E) și PRIMAVERA (E) din colecția brandului italian Bisazza:

INVERNO
PRIMAVERA

În cele din urmă, o altă opțiune este de a folosi gresie cu un design naturalist. Acest lucru poate include faianță care imită lemnul sau piatra (mai jos, MATE TERRA FUMO din colecția brandului 41Zero42). Aceste plăci pot aduce un pic de natură în spațiu. Indiferent de tipul de faianță pe care îl alegi, asigură-te că este o opțiune de înaltă calitate. Acest lucru va asigura că plăcile. vor dura mulți ani de acum încolo.

MATE TERRA FUMO din colecția brandului 41Zero42

Modelul de faianță pentru bucătăriile clasice

Când vine vorba de crearea unui design clasic al bucătăriei, există câteva trucuri care te pot ajuta să obții acest aspect. De exemplu: aranjează plăcile simple de faianță în diagonală, sau în formă de V și vei oferi spațiului un aspect curat și atemporal.

Pentru un aspect cu adevărat clasic, poți opta, de asemenea, pentru modelul de faianță într-o nuanță sau culoare neutră, alb sau gri, dar cu dimensiune mai mică a plăcilor.

Faianță specifică amenajărilor de inspirație mediteraneană

Modelul mediteranean de plăci de faianță înseamnă modele geometrice în culori stinse. Faianța și gresia de tip mediteranean vor oferi oricărei încăperi un aer din Lumea Veche. Pentru o abordare mai contemporană a stilului mediteranean, caută faianță cu linii curate și combinații de culori moderne.

Faianță ALTEA CORBETA NATURA, din colecția Aparici.

Faianță ALTEA CORBETA NATURA, din colecția Aparici.

Atunci când alegi gresie și faianță pentru o casă în stil mediteranean, este important să iei în considerare aspectul general pe care dorești să îl obții. Culorile discrete și modelele geometrice sunt elemente cheie ale acestui stil.

Dacă te întrebi ce stil de faianță e la modă acum, trebuie să știi că în topul preferințelor se află faianța tip Subway, cea cu model geometric, faianța mozaic, dar și faianța cu modele de inspirație mediteraneană. Fiecare dintre acestea are câte un aspect unic. Dar cu cât ai la dispoziție mai multe opțiuni frumoase, cu atât este mai ușor să creezi un spațiu care să reflecte atât personalitatea ta, cât și gusturile deosebite. Aici găsești o colecție vastă de modele de faianță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *