SfaturiIdei creative de amenajări cu gresie şi faianţă de la HarmonyInspire pentru bucătării
Idei creative de amenajări cu gresie şi faianţă de la HarmonyInspire pentru bucătării

Idei creative de amenajări cu gresie şi faianţă de la HarmonyInspire pentru bucătării

Bucătăria este considerată cel mai important loc al casei. Fie că vorbim de locul în care găteşti cea mai bună mâncare, fie că este locul unde îţi bei cafeaua de dimineaţă şi îţi doreşti un ambient relaxant, bucătăria, ar trebui să răspundă cerinţelor tale. Astăzi, designul bucătăriei a dobândit funcţii tot mai variate: spaţiu de luat masa, spaţiu de gătit, spaţiu de frământat pâine, care se recomandă să fie făcut pe blat de marmură, spaţiu de socializare şi spaţiu de luat cafeaua de dimineaţă. Prin urmare, ideile de amenajare se extind, iar gama de finisaje este tot mai largă. Pazo ne recomandă brandul de gresie şi faianţă HarmonyInspire, cunoscut pentru viziunea şi designul său unic, dar şi pentru libertatea acordată artiştilor şi designerilor cu care colaborează. Continuă să citeşti articolul şi lasă-te inspirat de ideile propuse de specialiştii Pazo pentru designul bucătăriei tale.

Amenajarea cu gresie şi faianţă a unei bucătării open space

 O bucătărie open space este ideală dacă ai invitaţi în mod constant şi dacă preferi spaţiile largi şi aerisite. Te poţi bucura de gătit într-un loc primitor, sofisticat şi care să fie vizibil din locul central al casei, livingul. Regula de bază în designul bucătăriilor open space este Dress for mess. Trebuie să fii conştient că vei găti în mod constant, iar totul trebuie să fie organizat astfel încât, să fie în avantajul tău, atât la menţinerea curăţeniei, cât şi la întreţinerea finisajelor. Gresia şi faianţa prezentată de Harmony pot fi alegera potrivită bucătăriei tale open space.

Colecţia LIDO ne prezintă o nouă gamă de plăci micro-terazzo, care pot fi folosite atât în bucătărie, cât şi în zona de dining. Culorile folosite sunt alb, gri şi negru, aşadar, pot fi uşor de îmbinat cu restul mobilierului. Datorită modelelor geometrice, plăcile pot fi îmbinate, astfel încât poţi obţine modele noi. O idee creativă ar fi să combini modelele de plăci LIDO când amenajezi backsplash-ul. Vei păstra ideea designului principal într-un mod inovativ.

Amenajarea cu gresie şi faianţă în funcţie de stilul bucătăriei

În designul interior, regula de bază este menţinerea stilului. Locuinţa trebuie să aibă acelaşi stil. Nu poţi avea camera de zi, bucătăria, băia şi dormitorul în stiluri de design diferite. Va fi o combinaţie vizuală mult prea încărcată, care poate ajunge în timp să fie foarte deranjantă.

Poate părea complicat să păstrezi un singur stil în toată casa, dar nu este deloc aşa. În design vorbim despre firul roşu al amenajării, adică în fiecare încăpere trebuie să se regăsească 3 elemente de design similare. Fie că vorbim de culoarea pereţilor, stilul de mobilier, tablouri similare, gresie şi faianţă cu model asemănător, este important să găsim 3 elemente de legătură ale stilului în fiecare cameră.

Plăcile ceramice Harmony vin într-o gamă largă de modele. Compania HarmonyInspire, fondată în 1827, este recunoscută ca fiind unul dintre cele mai curajoase branduri de gresie şi faianţă. Gama variată de modele te ajută să găseşti aspectul gresiei şi faianţei pentru stilul casei tale.

amenajări cu gresie şi faianţă de la HarmonyInspire

Bucatarie în stil modern

Amenajarea bucătăriei depinde de stilul tău de viaţă. Tu ştii cel mai bine cât timp petreci în bucătărie. Dacă ai un program activ, cu o agendă zilnică foarte încărcată, amenajarea bucătăriei într-un stil modern este alegerea potrivită pentru tine. Stilul modern este caracterizat din elemente simple, „curate”, foarte uşor de întreţinut, iar gama cromatică este limitată. Întâlnim, în general, elemente de sticlă, detalii de lemn şi îmbinări de inox sau alte aliaje din metale comune. Putem spune, aşadar, că stilul modern se inspiră din designul industrial, preluând materialele folosite, şi adaugă atingerea clasică a finisajelor.

TONAL by Raw Color este o colecţie prezentată de Harmony care îmbină perfect culorarea plăcilor cu aspectul lor modern. Gresia şi faianţa Harmony sunt disponibile în mai multe variante de culori, fiecare prezentând trei modele diferite pentru crearea unor spații de locuit unice.

Bucătărie în stil scandinav

Farmecul unei bucătării amenajate în stil scandinav constă în ambientul luminos, simplu şi versatil. Pentru că este specific zonei nordice, o zonă rece, stilul propune un ambient cald, luminos.

Plăcile ceramice în stil scandinav contribuie la deschiderea cromatică a designului. În general, spaţiile decorate în stil scandinav sunt de dimensiuni reduse, aşadar lumina joacă un rol foarte important. Majoritatea acestor amenajări utilizează plăci ceramice cu aspect curat, care utilizează culori deschise, fiind predominant albul, culoare care reflectă lumina naturală.

Ambientul imaculat susţinut de nuanțele finisajelor, gresia, faianța, tavanul și chiar mobilierul, sunt adesea tot deschise la culoare. Dar pentru că un stil care se bazează pe uniformizare, în care este predominantă doar culoarea alb, detaliile fac diferenţa. Câteva accente potrivite, fie un model interesant de gresie şi faianţă la backsplashul bucătăriei, fie elemente decorative interesante (dar nu prea multe, pentru a nu ieşi din simplitatea stilului scandinav), pot forma un joc de alb negru care să dea contur casei.

„Dumnezeu există în detalii” ne spune renumitul arhitect Mies van der Rhoe, accesorizarea şi atenţia la detalii, poate fi soluţia de succes pentru o bucătărie amenajată în stil scandinav. Colecţia Shan by Harmony este ideală pentru o amenajare în stil nordic deosebit.

gresie şi faianţă de la HarmonyInspire pentru bucătării

Bucătărie în stil clasic

 Stilul clasic este atemporal. O bucătărie amenajată în stil clasic nu se va demoda niciodată şi este o alegere ideală, chiar dacă te numeri printre cei care preferă să îşi pună amprenta asupra amenajărilor interioare pe care le creează. Stilul clasic îmbină eleganţa nemuritoare a modelelor cunoscute, cu libertatea pe care ţi-o conferă în alegerea elementelor decorative. Stilul clasic rămâne o alegere populară când vorbim de designul bucătăriilor, deoarece transmite o atmosferă caldă şi rafinată.

O bucătărie decorată în stil clasic nu se demodează o dată cu trecerea timpului. Niza by Harmony este o colecţie de gresie şi faianţă potrivită pentru acest stil, dar care aduce un plus de originalitate în bucătăria ta.

Prin urmare, orice stil crezi că s-ar potrivi bucătăriei tale, brandul Harmony, prezentat de Pazo, îţi oferă o gamă variată de gresie şi faianţă şi poate fi alegerea ideală pentru bucătăria pe care ţi-o doreşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.