SfaturiCăzile cu hidromasaj. Beneficiile hidroterapiei
Căzile cu hidromasaj. Beneficiile hidroterapiei

Căzile cu hidromasaj. Beneficiile hidroterapiei

Pe măsură ce viața capătă un ritm din ce în ce mai agitat, nevoia de relaxare este cu atât mai imperioasă. Tocmai de aceea, oamenii caută metode de a se destinde în spațiul în care se simt cel mai confortabil: acasă. O baie caldă, după o zi dificilă, te poate reechilibra. Proprietățile curative și reconfortante ale băii erau recunoscute încă din timpul vechilor greci. La începutul secolului trecut, lumea medicală a început să integreze hidroterapia în anumite scheme de tratament, iar în prezent hidroterapia este folosită în multe clinici și spitale din lume.

Te poți bucura de beneficiile hidroterapiei în intimitatea casei tale, cu ajutorul căzilor cu hidromasaj. Acestea au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, pentru starea de bine pe care o dau organismului. Potrivit https://health.clevelandclinic.org/what-is-hydrotherapy/, hidroterapia poate ajuta la ameliorarea unor probleme precum durerile musculare sau articulare. Este recomandat să petreci între 15 și 30 de minute într-o cadă cu hidromasaj. Există o multitudine de modele de căzi cu hidromasaj, de aceea trebuie să iei în calcul o serie de factori atunci când decizi să achiziționezi o astfel de cadă.

Citește mai departe ce avantaje au căzile cu hidromasaj și care sunt aspectele de care trebuie să ții cont atunci când cumperi o astfel de cadă!

Beneficiile hidroterapiei

Hidroterapia se referă la utilizarea apei ca formă de terapie. De exemplu, poate acționa în ameliorarea unor afecțiuni temporare ale pielii sau a unor probleme cronice de sănătate, precum artrita sau fibromialgia, arată www.medicalnewstoday.com.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale hidroterapiei, potrivit.

  • Reducerea tensiunii și durerii musculare

Imponderabilitatea ajută la eliberarea tensiunii de la nivelul membrelor, prin hidroterapie fiind ameliorată astfel durerea musculară. Totodată, hidroterapia poate fi o bună modalitate de a te recupera după un workout intens.

  • Stimularea sistemului imunitar

Fluxul sanguin crescut și circulația celulelor albe permit limfei (un fluid al sistemului imunitar care ajută la colectarea și eliminarea substanțelor nedorite din organism) să circule prin corp mai eficient, ceea ce contribuie la întărirea sistemului imunitar.

  • Stimularea detoxifierii

Aburii formați în încăperea în care este amenajată cada cu hidromasaj stimulează eliminarea toxinelor și a impurităților prin piele, ceea ce ajută în procesul de detoxifiere a organismului.

  • Contribuie la eliminarea stresului

Hidroterapia este folosită cu succes și pentru a reduce tensiunea arterială cauzată de stres. De asemenea, poate atenua anxietatea și poate contribui la eliberarea de endorfine – substanțe chimice cu care organismul face față stresului.

Pentru a te bucura din plin de efectele hidroterapiei, poți opta pentru căzi de baie cu hidromasaj sau cabine de duș cu hidromasaj, în funcție de spațiul și bugetul disponibil.

Cât timp este indicat să petrecem în cada cu hidromasaj

Ca regulă generală, este indicat să petrecem 15 minute în cada cu hidromasaj atunci când temperatura apei este de 40 de grade Celsius și până la 30 de minute când temperatura apei este de 37 de grade Celsius. Potrivit Asociației profesioniștilor din domeniul piscinelor și spa-urilor din SUA (APSP), copiii sub 12 ani nu ar trebui să petreacă mai mult de 5 minute în căzi cu hidromasaj la o temperatură a apei de 40 de grade Celsius.

Greșeli pe care le facem atunci când cumpărăm o astfel de cadă

Există o mare varietate de modele de căzi cu hidromasaj, diferențele ținând de design, dimensiune, accesorii sau calitatea materialelor. Iată câteva greșeli pe care le facem în cumpărarea unei căzi cu hidromasaj:

  • Ne concentrăm doar pe prețul de achiziție

Una dintre greșelile pe care le fac mulți dintre cei care cumpără căzi cu hidromasaj este faptul că aceștia se concentrează exclusiv pe prețul de achiziție, fără a ține cont și de costurile de întreținere. Atunci când iei decizia de a achiziționa o cadă de baie cu hidromasaj, asigură-te că aceasta este de bună calitate, astfel încât să nu fii nevoit să cheltuiești sume importante pentru eventualele reparații.

  • Nu definim clar scopul achiziționării unei căzi cu hidromasaj

Când luăm hotărârea de a cumpăra o cadă cu hidromasaj, trebuie să ne gândim în primul rând la utilitatea pe care i-o vom da. În general, oamenii cumpără căzi cu hidromasaj pentru atenuarea durerilor musculare, pentru relaxare sau pentru a petrece timp cu prietenii și familia. Având conturate aceste motive, vom putea alege dimensiunea și modelul căzii de baie cu hidromasaj potrivite. De exemplu, dacă vrei doar să te relaxezi, nu ai nevoie de o cadă cu hidromasaj care are 100 de jeturi, iar dacă vrei să o folosești împreună cu prietenii sau familia, vei avea probabil nevoie de o cadă cu hidromasaj cu mai multe locuri.

  • Nu luăm în calcul unde vom monta cada de duș cu hidromasaj

Înainte de a achiziționa o cadă de duș cu hidromasaj, este esențial să ținem cont de locul unde o vom amplasa. Fă măsurătorile necesare și asigură-te că dimensiunea căzii de duș cu hidromasaj se adaptează spațiului ales pentru a o instala.

  • Alegem căzi cu hidromasaj în funcție de numărul jeturilor

O altă greșeală pe care o putem face în achiziționarea unei căzi cu hidromasaj este alegerea acesteia pe baza numărului jeturilor de apă. Ele reprezintă un factor important de care trebuie să ținem cont, însă este important să avem în vedere și dimensiunea și locul în care acestea se află pe suprafața căzii cu hidromasaj. Dacă mărimea lor nu este corespunzătoare, există riscul ca presiunea apei să nu fie conform așteptărilor. De asemenea, dacă jeturile de apă nu sunt amplasate corect, ele nu vor avea efectul așteptat. Asigură-te că acestea sunt montate în funcție de forma spatelui (mai late în partea superioară și inferioară și mai înguste în partea de mijloc), mai degrabă decât aranjate în linie dreaptă sau în formă de diamant.

Pazo Grup îți pune la dispoziție o varietate de căzi pentru baie, adaptate spațiului și nevoilor tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.