Sfaturi5 combinații cromatice de gresie și faianță pentru un decor de baie modern
5 combinații cromatice de gresie și faianță pentru un decor de baie modern

5 combinații cromatice de gresie și faianță pentru un decor de baie modern

Există mai multe moduri de a reda un suflu modern designului băii tale. Dar probabil cea mai inteligentă modalitate de a anima spațiul este cu gresie și faianță, grație varietății de culoare, pattern și textură. Atunci când planifici designul unei băi, există mai multe lucruri de luat în considerare. Gresia și faianța trebuie să fie funcționale, de bună calitate, estetice, să corespundă stilului tău personal și să reprezinte cea mai bună alegere având în vedere spațiul și configurația băii. Deși pare că ai putea alege aproape orice culoare pentru decorul băii tale, modul în care o dozezi sau îmbini în cameră este foarte important. Dacă apreciezi minimalismul și alegi gresie și faianță all white, spațiul va părea mai generos și mai aerisit. Cu toate acestea, fără niciun punct de accent vizual sau atenție pentru detalii, baia ta riscă să fie fadă. În mod similar, prea multe culori, obiecte și mixuri de modele pot face baia să pară un haos obositor vizual. Află în continuare câteva idei de mixare armonioasă între gresie și faianță pentru baie, dar și ponturi utile de design interior.

Gresie albă și faianță închisă la culoare

Negrul este îndrăzneț și funcționează bine cu aproape orice, de la culori neutre la cele metalice și strălucitoare. În combinație cu gresia albă, faianța neagră transformă spațiul într-unul atipic, dar personalitate și un aspect modern. Totuși, opțiunea pentru negru în combinația de gresie și faianță de baie trebuie să fie bine echilibrată, în funcție de dimensiunea spațiului și comunicarea cu restul elementelor de design.

Gresie multicoloră și faianță monocromă

Popularitatea modelelor multicolore de gresie și faianță pentru baie se datorează capacității acestora de a contura o atmosferă vibrantă și plăcută. Atunci când gresia și faianța de baie sunt îmbinate echilibrat, cum ar fi opțiunea pentru podea multicoloră și pereți monocromi, rezultatul este un aspect puternic, dar care nu riscă să devină copleșitor. Un pont bun este alegerea unor plăci de gresie și faianță de baie mate. Spre deosebire de cele lucioase, un avantaj al plăcilor mate este că nu se pătează la fel de ușor și sunt mai ușor de întreținut. Totuși, dacă alegi plăci cu finisaj mat pentru baie, asigură-te că există suficientă iluminare, atât naturală, cât și artificială, deoarece aceste plăci nu reflectă lumina.

Gresie și faianță în culori calde

Conform psihologiei culorilor, bejul și auriul inspiră căldură solară și, implicit, confort. Nuanțele neutre sunt excelente pentru diferite decoruri și stiluri, lăsând spațiul să arate curat și organizat. Placile de gresie și faianță cu finisaj lucios au un efect mai dramatic asupra băii. Acestea tind să creeze un aspect elegant și prețios, dar totodată cozy și familiar.

Gresie albă și faianță albă

Designurile contemporane folosesc în mare măsură culorile neutre și această opțiune rămâne valabilă și pentru tendințele din 2022. Culorile tari precum roșu și galben nu sunt opțiuni obișnuite pentru baie și există și un motiv pentru care nici nu vor fi prea curând. La polul opus se află culorile neutre sau deschise.  Albul este perfect pentru gresia și faianța într-o baie mică, întrucât creează impresia de luminozitate și mai mult spațiu. Baia este construită pentru relaxare, iar albul întărește această atmosferă. Fiind neutru, albul permite minții să rămână calmă și să se relaxeze. Poți opta pentru gresie și faianță albe, dar asigură-te că nu uiți de accente și detalii pentru a crea un punct focal (un pont bun este alegerea robineților și bateriilor aurii, care arată luxuriant în combinație cu gresia și faianța de culoare albă).

Gresie albastră și faianță albă

Această combinație de gresie și faianță pentru baie este excelentă când vine vorba de locuințele poziționate la mare. Albastrul este o culoare rezervată designului maritim, tocmai pentru că surprinde energia apei și este un mod prin care oamenii pot păstra oceanul și mai aproape de sufletul lor. Albastrul se asortează bine cu aproape orice stil de design pentru a crea un aspect relaxat și proaspăt. Nuanțele de albastru, fie că este vorba de pastel sau bleumarin, completează armonios atât accesoriile metalice, cât și accesoriile din lemn sau marmură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.