SfaturiTipuri de mobilier pentru o baie modernă
Tipuri de mobilier pentru o baie modernă

Tipuri de mobilier pentru o baie modernă

Baia este acea încăpere din casa ta care trebuie să fie practică în primul rând. Totuși, asta nu înseamnă că aspectul estetic trebuie să fie sacrificat în vreun fel. Când achiziționezi mobilierul de baie, este indicat să te concentrezi pe crearea unui spațiu funcțional și unitar. De la cadă la chiuvetă și cabinete, fiecare piesă trebuie să servească unui scop. Să folosești spațiul la maximum cu soluții inteligente de stocare nu numai că asigură un design aerisit, ci și utilitatea, contribuind la îmbunătățirea calității vieții. Oglinzile smart se pot activa prin comandă vocală și, implicit, simplifica viața, în timp ce dulapurile cu uși închise sunt o modalitate excelentă de a ține dezordinea sub control și păstra un design minimalist. Indiferent de dimensiunea băii, poți găsi soluția de depozitare care se potrivește perfect. O baie trebuie să fie atât frumoasă, cât și capabilă să răspundă necesităților și particularităților fiecărui profil în parte.

Mobilier modern pentru baie

Nu există baie fără cadă, piesa centrală a mobilierului de baie, iar din fericire există o varietate de căzi care permit crearea unui design surprinzător. În funcție de preferințe, de dimensiunea camerei și de numărul de persoane care folosesc baia, poți alege între numeroase opțiuni de mobilier pentru baie:

Cadă de sine stătătoare – care, cu siguranță face cea mai spectaculoasă impresie vizuală, mai ales în designul contemporan.

Cadă de colț – o opțiune ce funcționează excelent într-o cameră mai mică, datorită formei sale ce tinde să folosească mai bine spațiul disponibil.

Cabină de duș – în timp ce căzile de baie sunt opțiuni clasice, cabinele de duș sunt opțiuni practice. O cabină de duș înseamnă economisirea spațiului. În plus, multe cabine de duș vin cu opțiuni de rafturi, ceea ce înseamnă că vei putea scăpa de dezordinea din baie și vei putea maximiza spațiul. Cabinele de duș sunt o opțiune indicată de mobilier de baie pentru designul băilor nu foarte generoase. Mai mult, o cabină de duș din sticlă poate amplifica senzația de spațiu, întrucât transparența sticlei face baia să arate mai mare decât este în realitate.

Aceeași varietate de opțiuni este disponibilă și în cazul celorlalte piese de mobilier pentru baie: chiuvetă, vas de toaletă, bideu, corpuri suspendate. Și adevărul este că ceea ce determină modernitatea unui mobilier de baie modern poate fi atât mobila în sine, cât și designul general, comunicarea dintre elemente. Pentru un rezultat fericit, poate vei vrea să contactezi un specialist. Fie că este vorba de colaborarea cu un designer de interior sau simpla solicitare a unor sfaturi, șansele ca baia ta să fie ce îți dorești vor fi mai mari, întrucât sunt atât de multe aspecte de luat în considerare, la care o persoană fără pregătire în domeniu nu se gândește – calitatea materialelor și caracteristicile lor, fezabilitatea proiectului, durabilitatea pieselor, proprietăți antiaderente, antiaderente, antimucegai, antibacteriene, întreținere redusă.

Mobilier inteligent pentru baie

Baie trebuie să fie un loc de relaxare, care dă startul zilei și o încheie cu succes. Însă pentru a putea oferi toate aceste lucruri, mobilierul de baie trebuie să fie modern și personalizat. Mobila pentru baie modernă este special concepută de designeri și se remarcă prin linii grafice puternice și materiale rezistente la umezeală și la stropire. De asemenea, mobilierul modern de baie prezintă o mulțime de spații inteligente de depozitare, ascunse în spatele fronturilor, cu finisajul lor elegant. Cu alte cuvinte, există piese minimaliste, dar care, datorită designului inteligent, asigură suficient spațiu pentru a-ți depozita prosoapele și articolele de toaletă, transformând baia într-un spațiu aerisit, plăcut vizual și practic, mai ușor de curățat.

Pentru că era digitală în care trăim își spune cuvântul, tuturor acestor caracteristici ale mobilierului smart de baie li se alătură și beneficiile tehnologice. Astăzi există gadgeturi inteligente pentru orice necesitate sau capriciu – de la oglinzi cu LED ce se aprind prin comandă vocală și robineți de chiuvetă cu senzori la boxe rezistente la apă și încălzitoare de prosoape.

În ziua de astăzi, vasul de toaletă poate fi considerat o adevărată capodoperă. Minimalist ca design, dar extrem de avansat când vine vorba de funcționalitate. În primul rând, și poate cel mai important, este aspectul antibacterian. Construit cu tehnologia luminoasă Actilight – o lumină ultravioletă care neutralizează bacteriile – acest tip de vas de toaletă descompune chiar și cele mai mici particule de deșeuri, fiind practic autonom în ceea ce privește igienizarea. Dispune, de asemenea, de posibilitatea igienizării, schimbarea temperaturii și presiunii cu un control la distanță.

Designul de interior înseamnă mai mult decât aranjarea în mod armonios a unor elemente. Este despre funcționalitate și confort, capacitatea de a transforma orice spațiu în „acasă”. Lucrurile de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi mobilier pentru baie depășesc preferința personală pentru culoare și model. Gresia roz pudrat îți pot influența starea de bine, dar nu îți garantează că nu va rămâne pătată în urma contactului cu apa sau, mai rău, că nu vei aluneca. Mobilierul inteligent pentru baie – fie că este vorba de gadgeturi tehnologice sau piese din materiale calitative, cu diverse proprietăți – constituie o alegere inteligentă. Asigură-te că iei cele mai bune decizii, pentru că baia este mai mult decât o încăpere: este un spațiu capabil să îți influențeze calitatea vieții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.