SfaturiMontajul WC-ului suspendat – cum se instalează?
Montajul WC-ului suspendat

Montajul WC-ului suspendat – cum se instalează?

Unul dintre cele mai recente trenduri în materie de amenajare a băii este WC-ul suspendat. Din ce în ce mai multe persoane preferă să aibă băi cu WC suspendat, deoarece acestea arată mult mai modern. Faptul că îl poți monta la înălțimea pe care o dorești și că economisești spațiu sunt două dintre motivele pentru care WC-ul suspendat a căpătat o atât de mare popularitate.

Cei mai mulți dintre noi petrecem în jur de 30-60 de minute pe zi în baie, de aceea există o mare deschidere în a oferi acestui spațiu un look mai modern. Un WC suspendat este un sistem care permite montarea toaletei direct în perete, rezervorul fiind instalat în interiorul peretelui, într-un suport aflat între două tije pe care se sprijină.

Înainte de montarea unui WC suspendat, trebuie să știi că este nevoie de reconstrucția peretelui, astfel încât să poți monta rezervorul și suportul în interior. Înălțimea la care se montează un WC suspendat este cuprinsă între 43 și 48 cm de la podea până la capacul toaletei.

Află mai departe detalii despre montarea unui WC suspendat!

Cum se montează un WC suspendat

Dacă te-ai hotărât să înlocuiești vechiul vas de toaletă cu picior pe podea cu un WC cu montaj suspendat, pentru ca baia ta să capete un aspect modern și minimalist, atunci trebuie să ții cont de câțiva pași ce te vor ajuta să îl montezi.

 1. Demontează vechiul vas de toaletă

Mai întâi, închide robinetul colțar și golește rezervorul, apoi desfă șuruburile de pe marginea WC-ului. Extrage țeava de scurgere din toaletă și apoi demontează WC-ul și decuplează ștuțul de racordare. Golește vasul de toaletă de apa rămasă. Dacă vasul de toaletă a fost etanșeizat, taie siliconul cu un cuțit.

 1. Montează vasul de WC suspendat pe cadrul încastrat

Următorul pas este să montezi vasul WC-ului suspendat pe un cadru încastrat cu picioare de susținere a cărei înălțime poate fi reglată. Acest cadru are suporți reglabili pe adâncime, necesari montajului în perete, precum și piese de care ai nevoie pentru fixarea vasului de toaletă. Cu ajutorul unor holșuruburi, montează vasul de toaletă în perete pe acest cadru.

 1. Stabilește înălțimea dorită

Acum este momentul să stabilești înălțimea la care dorești ca vasul de toaletă să fie montat. Pe cadru există un marcat imprimat în metri, cu ajutorul căruia poți regla înălțimea dorită. Înălțimea se reglează de la cele două prinderi cu șurub.

 1. Poziționează elementul de montaj

Există un cot de conductă de 90 de grade, pentru scurgere, în sistemul de încastrare pentru rezervor. Fixează-i o poziție laterală față de racordul din perete.

 1. Realizează conexiunea la perete

Acest pas constă în realizarea conexiunii la perete prin intermediul unui alt cot de 90 de grade – cele două coturi trebuie îmbinate. Trebuie să scurtezi cotul de conductă al elementului de instalare. Îndepărtează apoi bavura de pe cant cu ajutorul unei fâșii de șmirghel.

 1. Îmbină conductele

Asigură-te că în racordurile conductelor sunt montate inele de etanșare. Este momentul să te ocupi de alimentarea cu apă a rezervorului pe care l-ai montat în elementul de instalare. E important să respecți indicațiile de pe manualul de instalare.

 1. Instalează profilurile metalice

Pentru a monta instalația pe perete, ai nevoie de profiluri metalice. Acestea se fixează cu ajutorul unor dibluri. După montarea profilurilor, e timpul să folosești elementul de instalare și apoi să înșurubezi suporturile.

 1. Finalizează alimentarea cu apă

După ce verifici dacă îmbinarea este etanșă, e momentul să finalizezi etapa alimentării cu apă.

 1. Acoperă rezervorul

Rezervorul încastrat se acoperă cu ajutorul unor plăci din gipscarton, care se montează în două straturi.

 1. Montează WC-ul suspendat

Vasul WC-ului suspendat se fixează cu piulițe de strângere.

 1. Așează garnitura pe racordul WC-ului.

Montează garnitura pe țeava de racordare, apoi așeaz-o pe racordul WC-ului.

 1. Montează cele două țevi la WC-ul suspendat.

În prealabil, e nevoie să scurtezi țevile cu un bomfaier.

 1. Fixează WC-ul pe perete

Folosește șuruburi pentru fixarea pe perete a WC-ului suspendat.

 1. Montează WC-ul suspendat pe tijele filetate

E important să te asiguri că WC-ul este perfect poziționat pe orizontală.

 1. Poziționează capacul WC-ului suspendat

Pentru acest pas, ai nevoie de dibluri de fixare.

 1. Etanșeizează WC-ul cu silicon

Urmând acești pași, vei obține baia dorită, cu un vas WC modern.

La ce înălțime se montează un WC suspendat

Înălțimea recomandată pentru un WC suspendat este cuprinsă între 43 și 48 cm de la podea până la capacul toaletei. Ai nevoie de o ruletă, dar și de manualul de instrucțiuni care vine împreună cu WC-ul suspendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.