Programează
o întâlnire!

Caută
Close this search box.
Logo Pazo

Tapet texturat pentru interioare elegante. Descoperă care sunt avantajele acestuia!

Tapetul a revenit în tendințe în ultimii ani, cu atât mai mult cu cât în prezent este disponibil într-o varietate de modele, culori și texturi. Pattern-urile florale, geometrice sau abstracte oferă încăperii o estetică interesantă și, în plus, tapetul are o rezistență mai mare decât vopseaua. Descoperă mai departe caracteristicile tapetului texturat, avantajele acestuia și producătorii de tapet pe care ți-i recomandăm!

Ce este tapetul texturat?

Tapetul texturat are ca principală caracteristică reprezentarea vizuală a anumitor modele, cum ar fi cărămida, lemnul sau betonul. Aceste efecte tridimensionale se obțin prin folosirea culorilor, a umbrelor sau a elementelor de lumină. Tehnicile inovative și modelele subtile sau îndrăznețe fac ca tapetul texturat să fie o alegere inspirată pentru amenajările interioare. Pe lângă efectul vizual, tehnologia a permis și realizarea texturii propriu-zise pe suprafața tapetului. Densitatea texturii variază în funcție de materialul tapetului. Iată câteva tipuri de tapet texturat pe care le poți alege pentru amenajarea locuinței tale:

 • Tapet texturat din bambus
 • Tapet texturat din plută
 • Tapet texturat din material ce imită pielea întoarsă
 • Tapet texturat din material textil

Pentru a alege tipul de tapet texturat potrivit pentru locuința ta, trebuie să iei în considerare o serie de aspecte, cum ar fi dimensiunea încăperii sau cantitatea de lumină naturală de care aceasta beneficiază. Iată câteva sfaturi de care să ții cont în alegerea tapetului:

 1. Alege tapetul în funcție de destinația camerei: unele modele se potrivesc pentru dormitoare, altele pentru living-uri. Alege modelul potrivit împreună cu specialiștii Pazo!
 2. Optează pentru un model de tapet de calitate și compatibil cu stilul general al încăperii. Stilurile ar trebui să fie complementare, pentru a obține un aspect unitar și plăcut. Nu îți fie însă teamă să experimentezi! Acordă atenție și modelelor pe care nu le-ai alege în mod obișnuit. Ele vor oferi personalitate camerei pe dorești să o decorezi.
 3. Lumina naturală este un aspect important de luat în calcul în alegerea modelului de tapet. De exemplu, pentru o cameră ce beneficiază de multă lumină naturală, poți alege un tapet texturat cu un pattern îndrăzneț și nuanțe închise.

Bottom of Form

Află aici mai multe informații despre tipurile de tapet!

Care sunt avantajele tapetului?

Iată care sunt principalele avantajele pe care le oferă tapetul texturat:

 1. Oferă profunzime și recreează din punct de vedere vizual spațiul unei încăperi, oferindu-i un aspect unic.
 2. Creează o atmosferă călduroasă și primitoare.
 3. Unele tipuri de tapet texturat, de exemplu cele plușate, pot izola fonic spațiul, într-o anumită măsură.
 4. Tapetul texturat este mai rezistent decât cel simplu sau decât vopseaua lavabilă.
 5. Este disponibil în multe modele, texturi și culori, ceea ce îți oferă multiple posibilități de amenajare, în funcție de preferințele tale stilistice.

Producători de tapet recomandați de Pazo

Glamora este o companie italiană multiplu premiată pentru colecțiile sale inspirate de artă, design, natură și realizate din materiale naturale și sustenabile. Misiunea Glamora este aceea de a crea spații în care oamenii iubesc să își petreacă timpul. Brandul Glamora reunește o multitudine de modele de tapet, în stiluri clasice, sofisticate, contemporane, care accentuează frumusețea oricărui spațiu. Stilul recognoscibil al tapetului Glamora rezidă în motivele decorative și texturile interesante. Descoperă în cataloagele de pe site-ul Pazo modele de tapet Glamora.

Un alt producător de tapet din portofoliul Pazo este Wall&Deco, un brand creat de fotograful Christian Benini. Wall&Deco folosește tehnologie de ultimă oră pentru a crea o estetică vibrantă: pattern-urile geometrice sau inspirate de natură și varietatea de nuanțe satisfac cerințele tuturor proiectelor de amenajare, indiferent de complexitate. Aici poți vedea câteva colecții de tapet semnate de Wall&Deco!

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm să-l distribui prietenilor:

Ultimele tendințe