SfaturiCum alegi gresia potrivită pentru bucătărie
hai să simplificăm împreună procesul de identificare a gresiei potrivite de bucătărie

Cum alegi gresia potrivită pentru bucătărie

Gresia potrivită pentru bucătărie, o alegere dificilă având în vedere că există zeci de magazine cu sute de mostre de culoare, textură, pattern-uri. Totuși, procesul nu ar trebui să fie solicitant și următoarele rânduri îți vor explica de ce. Anumite criterii esențiale restrâng gama largă de modele de gresie de bucătărie și ajută la identificarea celui potrivit. În vreme ce designul de interior pare permisiv și deschis la experiment, adevărul este că ascunde niște reguli. De exemplu, spațiile reduse necesită gresie și faianță deschise la culoare pentru a da impresia de luminozitate și crea senzația de spațiu mai mare. Pentru a evita combinațiile greșite de faianță și gresie de bucătărie este nevoie de un plan bine conturat înainte de a construi bucătăria propriu-zisă. Stabilirea designului și stilului bucătăriei este foarte important. Pe lângă alegerea culorii pereților, podelele vor avea cel mai mare impact asupra aspectului și simțului general al bucătăriei. Fără direcție, poți încheia cu o bucătărie dezarticulată, în care nu vei simți plăcere să petreci timpul. Pentru că nu vrem asta, hai să simplificăm împreună procesul de identificare a gresiei potrivite de bucătărie.

Criterii pentru a alege gresia de bucătărie

Înainte de a fi estetică, gresia de bucătărie trebuie să fie calitativă. Materialele durabile, ușor de curățat și cu proprietăți antibacteriene sunt recomandate. Majoritatea oamenilor sunt atrași exclusiv de modelul gresiei atunci când își amenajează/renovează bucătăria. Însă acesta va fi spațiul în care vei pregăti mesele și gresia de bucătărie ușor de curățat ar trebui să fie în prim plan. Datorită tehnologiilor actuale te poți bucura de gresie care imită orice material natural. Gresia de bucătărie tip parchet, de exemplu, se aseamănă ca textură și dimensiune cu podeaua din lemn, dar este mai rezistentă și cu un grad de durabilitate mai sporit. Discută cu specialiștii din magazinele de profil și cere-le recomandări de materiale care nu se pătează sau crapă ușor.

După ce criteriul calității te-a ajutat să restrângi zecile de modele de gresie de bucătărie care îți făceau cu ochiul, este momentul să aducem în discuție un al doilea aspect de luat în calcul. Dulapurile constituie o caracteristică principală a bucătăriei și determină adesea „aspectul” general al spațiului. Finisajul dulapului trebuie să aibă o comunicare excelentă cu plăcile de gresie de bucătărie, deoarece acestea vor trebui să trăiască în armonie pentru a crea un design coerent. Gândește-te la culoare și contrast atunci când iei o decizie. Îți dorești culori neutre sau contrast, accente, dinamică? Dacă nu colaborezi cu un designer de interior, poartă mereu la tine eșantioane. În acest fel poți „proba” compatibilitatea dintre finisajul gresiei de bucătărie și cel al mobilei.

Alege durabilitatea. Renovarea bucătăriei reprezintă investiții mari, așa că durabilitatea este esențială atunci când alegi un model de gresie de bucătărie. Bucătăriile sunt adesea cele mai utilizate încăperi din casă, așa că acordă atenție modului în care îți folosești spațiul. Deși majoritatea plăcilor de faianță și gresie de bucătărie sunt rezistente, longevitatea fiecărui material diferă. Achiziționează gresie care este destinată utilizării pentru podea. Dacă alegi faianță de perete pentru pardoseală, coeficientul de fricțiune va fi scăzut, rezultatul fiind o podea alunecoasă și nesigură.

Adaptare perfectă la proiectul tău

Revistele, Instagramul și emisiunile marca HGTV pot fi o sursă excelentă de inspirație. Însă este important să rămână la stadiul de inspirație și să nu-ți dorești o bucătărie copy paste. Un argument în acest sens nu este doar adaptabilitatea la proiectul tău, ci și personalitatea ta, stilul de viață al familiei tale, practicabilitatea. Toate aceste sfaturi ar trebui să-ți ușureze considerabil munca atunci când vrei să îți amenajezi sau redecorezi bucătăria. Procesul de căutare și achiziție a gresiei de bucătărie nu trebuie să fie o corvoadă. De fapt, dacă te sperie drumurile și căutarea fizică, nici nu trebuie să părăsești confortul casei tale. Poți găsi toate informațiile online, inclusiv recenzii și imagini cu simulări. Poți chiar să comanzi mostre acasă pentru a compara selecțiile și decide care este gresia de bucătărie câștigătoare. Site-urile de profil, cu autoritate în domeniu și sute de modele sunt indicate, întrucât vor ajuta la atenuarea stresului legat de remodelarea bucătăriei tale. Însă indiferent de cum alegi să-ți renovezi bucătăria, asigură-te că acest proces îți aduce bucurie și satisfacție, pentru că până la urmă nu faci decât să conturezi un spațiu din „casă” în „acasă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.