Programează
o întâlnire!

Caută
Close this search box.
Logo Pazo

Sfaturi pentru alegerea mobilierului pentru băi moderne oferite de Pazo

Studiile ne arată că media timpului petrecut în baie este de 30 de minute în fiecare zi, prin urmare 180 de ore pe an. Cum să nu îţi doreşti o baie frumoasă, corect mobilată, bine organizată şi care să te reprezinte, mai ales că acesta este locul principal de relaxare în urma unei zile obositoare? Mobilierul pentru baie joacă un rol foarte important în toate cele menţionate mai sus şi este esenţial să alegi un mobilier de baie potrivit pentru casa ta. Continuă să citeşti articolul şi află ce sfaturi utile îţi oferă Pazo pentru alegerea mobilierului de baie.

Criterii pentru alegerea mobilierului de baie

În primul rând, este important să înţelegi diferenţa dintre grup sanitar şi baie. Cele două se deosebesc prin dotările de care dispun. O baie poate fi amenajată cu lavoar, un vas WC şi o cadă, în timp ce grupul sanitar nu are în dotare o cadă, dar poate să deţină sau nu o cădiţă de duş.

Apoi, baia sau grupul sanitar trebuie să respecte stilul de design al casei. O greşeală des întâlnită în amenajările interioare este schimbarea stilului în ceea ce priveşte amenajarea băii. Continuitatea designului şi în baie transforma casa într-un ansamblu complet. Diferenţele majore de stil deranjează vizual şi strică ambientul plăcut pe care ţi-l doreşti în casa ta. Prin urmare, alegerea mobilierului în baie ar trebui să respecte designul casei. Acest lucru nu înseamnă că tot mobilierul casei trebuie să fie întru totul la fel: aceeşi culoare, acelaşi material, acelaşi aspect, doar că trebuie să aparţină stilului de design ales pentru amenajarea casei.

Următorul criteriu în alegerea mobilierului de baie este funcţionalitatea. Trebuie să ştii înainte de amenajare ce obiecte vei folosi şi depozita în baie. Unele persoane preferă o masă de toaletă separată, iar unele preferă să folosească oglinda din baie pentru machiaj. Unele persoane preferă o cameră separată pentru depozitarea prosoapelor sau a instrumentelor de curăţare şi păstrează baia ca fiind un loc exclusiv pentru relaxare. Odată ce ai analizat şi ştii sigur câte obiecte vor fi depozitate în baia ta, poţi căuta un mobilier de baie care să respecte dimensiunile necesare.

Suprafaţa băii

Deşi criteriile menţionate mai sus sunt importante, mobilierul de baie trebuie ales conform spaţiului din baie. Dacă suprafaţa băii este mică trebuie să alegem un mobilier de baie potrivit şi bine compartimentat care să ocupe cât mai puţin spaţiu.

Există 2 tipuri de mobilier de baie: mobilier de pardoseală şi mobilier suspendat. Suprafaţa băii poate influenţa tipul de mobilier de baie ales.

  1. Mobilierul de pardoseală

Mobilierul de pardoseală se aşează direct pe podea şi este ideal pentru depozitarea obiectelor de mari dimensiuni. Un avantaj constructiv al mobilierului de pardoseală se datorează faptului că se sprijină direct de podea şi poate susţine astfel obiecte cu o greutate mai mare. În schimb, un astfel de mobilier de baie nu este potrivit pentru băile cu o suprafaţă redusă. Din cauza aspectului robust, mobilierul de baie pe pardoseală poate ocupa mai mult spaţiu vizual şi să transmită senzaţia de „înghesuit”.

Este recomandat pentru băile de mari dimensiuni unde se depozitează soluţii de curăţare, prosoape, detergenţi, instrumente de curăţare, sau alte recipiente care însumează o greutate mai mare.

  1. Mobilier suspendat

Mobilierul de baie suspendat îl regăsim în amenajările băilor moderne, care transmit un ambient relaxat. Un avantaj major al mobilierului de baie suspendat este că lasă liber spaţiul de pe pardoseală. Vizual, baia pare mai aerisită, creează un ambient mai liber, iar curăţarea băii este mai simplă. Este ideal pentru orice suprafaţă.

Forma băii

Forma pe care o are baia ta este la fel de importantă atunci când alegem mobilierul de baie. O baie de dimensiuni mici poate fi considerată „spaţioasă” dacă mobilierul de baie este integrat perfect în forma pe care o are. Dacă baia este de mici dimensiuni, iar forma este îngustă nu ne dorim, să aglomerăm spaţiul. Mobilierul de baie trebuie ales şi amplasat în ordinea folosirii acestora, dacă forma băii este îngustă. Aşadar: vasul de toaletă, lavoarul şi cădiţa de duş sau cada, iar mobilierul de baie suspendat va fi amplasat pe o singură parte a peretelui, de preferat cea pe care sunt amplasate vasul de toaletă şi chiuveta.

Un alt element de care ar trebui să ţii cont când alegi mobilierul de baie este direcţia de deschidere a uşilor. Nu poţi amplasa spaţii de depozitare sau alte elemente care ar putea împiedica deschiderea completă a uşii.

Top producatori mobilier de baie

Top producatori mobilier de baie

Când îţi doreşti un set de mobilier de calitate trebuie să îţi alegi cu grijă producătorii. Baia, faţă de celelalte camere, este predispusă constant la schimbări de temperatură şi umiditate. Mobilierul pentru baie trebuie să fie făcut din materiale superioare pentru a nu se deteriora în timp. Cauţi produse de cea mai înaltă calitate pentru baia ta? Citeşte încontinuare pentru a afla ce producători recomandă Pazo.

Denumiri producători

Cauţi o companie care să activeze de mulţi ani în această industrie? Azzura Bagni, o companie fondată în anii 80, este cunoscută pentru atenţia pe care o acordă detaliilor. În spatele fiecărei colecţii, se află studiul şi creaţia unor experţi din acest domeniu

Balteco este o companie înființată în 1990 de către un grup de ingineri talentați și ambițioși, considerată acum lider în dezvoltarea și fabricarea băilor cu hidromasaj în Europa de Nord.

Bruma, una dintre cele mai mari companii portugheze din acest sector, produce modele cu peste 30 de stiluri diferite. A fost înfiinţată în 1953 şi a dat dovadă de seriozitate şi dorinţă de evoluţie în toată această perioadă lungă de timp.

Ceramica Flaminia, o companie ce lucrează pentru inovarea băilor. Iar dacă eşti interesat de produse moderne, cu siguranţă ar trebui să verifici colecţiile prezentate de ei.

Dacă eşti interesat de un design pentru stilul romantic, clasic sau Provance, cei de la Devon&Devon propun niște modele pentru designul mobilierului de baie potrivite pentru tine. Devon&Devon, cu sediul central în Florenţa, oferă toate posibilităţile pentru a transforma fiecare loc într-o casă primitoare şi deosebită.

Cauți un brand cunoscut în toată lumea pentru calitatea sa? Dornbracht, înființat în 1950, este activ la nivel internațional cu un portofoliu de produse care se găsesc în peste 125 de piețe.

Mobilierul clasic sau în stil retro poate fi greu de găsit, dar brandul effepi a fost înfiinţat în perioada postbelică în zona districtului Lumezzane, o zonă în care dragostea pentru design şi arhitectură s-au păstrat chiar din acea perioadă.

Dacă te interesează un mobilier pentru baie cu un design unic, Gaia Mobili este un brand de mobilier pentru baie care surprinde prin excelenţa sa şi conceptele de design prezentate.

Îţi doreşti un producător recunoscut în Europa? Geberit este lider de piaţa din Europa pentru obiecte din sectorul sanitar.

Hatria este un brand specializat în producţia de produse din ceramică pentru sectorul sanitar şi foloseşte tehnologii inovatoare pentru prelucrarea materiilor prime. Aşadar, dacă te interesează tehnologiile moderne, aruncă o privire peste colecţiile lor.

Eşti în căutarea unui mobilier pentru baie care să fie calitativ, dar şi la un preţ accesibil? Compania IdealStandard, de peste 100 de ani, furnizează băi de calitate la un preţ foarte bun.

Mobiltesino un brand foarte apreciat atât în ​​Italia, cât și în străinătate pentru designul unic şi colecţiile scoase.

Provex oferă prin inovație, design complex, materiale de înaltă calitate, și funcționalitate absolută.

Dacă eşti în căutarea unor colecţii cu aspect cât mai natural, REXA Design este un brand ce se inspiră din mediul înconjurător pentru a crea un design modern pentru baia ta.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm să-l distribui prietenilor:

Ultimele tendințe