SfaturiAflă din ce materiale sunt realizate plăcile ceramice de calitate de la Pazo
Află din ce materiale sunt realizate plăcile ceramice de calitate de la Pazo

Află din ce materiale sunt realizate plăcile ceramice de calitate de la Pazo

Plăcile ceramice completează și finisează design-ul unei locuințe, oferindu-i confort și eleganță. Plăcile ceramice vin într-o varietate de culori și stiluri, pentru ca tu să le poți alege pe cele care adaptate esteticii dorite pentru spațiul pe care dorești să îl amenajezi. În plus, sunt ușor de întreținut și reprezintă o investiție de lungă durată. Prin intermediul Pazo Grup, ai acces la plăcile ceramice pentru pardoseli și pereți realizate de cei mai apreciați producători de plăci ceramice din Europa, care au devenit nume de referință în industrie prin inovațiile tehnologice, de proces și de proiectare.  

Află mai departe din ce materiale sunt realizate plăcile ceramice și descoperă unul dintre producătorii italieni cei mai apreciați de gresie și faianță!

Tipuri de materiale folosite pentru realizarea plăcilor ceramice

De mii de ani, plăcile ceramice au fost folosite de oameni pentru amenajarea diferitelor spații. De exemplu, piramida dedicată faraonului Djoser, construită în Egiptul antic în jurul anului 2600 î.Hr., conținea plăci ceramice glazurate. Ulterior, plăcile ceramice au început să fie produse în toate țările mari din Europa și în Statele Unite. La începutul secolului 20, acestea au început să fie realizate la scară industrială.

Materiile prime folosite pentru realizarea plăcilor ceramice sunt minerale argiloase ce provin din scoarța terestră și aditivi chimici necesari în procesul de modelare.

Iată care sunt principalele materiale din care sunt realizate plăcile ceramice:

 • Argila – are rol de liant și este o sursă bogată de alumină și silică. Iată care sunt principalele sale funcții:
 • Contribuie la legarea și plasticitatea materialelor
 • Îmbunătățește caracteristicile mecanice ale plăcilor ceramice
 • Oferă un nivel bun de densitate
 • Este potrivită pentru fabricarea caolinului și a porțelanului
 • Felsdpatul – se găsește de obicei în rocile pegmatite și:
 • Oferă un finisaj lucios
 • Oferă rezistență plăcilor ceramice

 • Silica – se găsește din abundență în scoarța pământului și vine într-o varietate de tipuri – piatră, granule și pudră.
 • Cu ajutorul ei, se obține efectul de albire a corpurilor supuse arderii
 • Talcul – este format din interacțiunea dintre apă și săruri de magneziu și este folosit de regulă în cantități mici. Principalul său efect:
 • Îmbunătățește nivelul de albire al produsului

Există mai multe materiale ce pot fi folosite în realizarea plăcilor ceramice, dar acestea patru sunt cele mai folosite.

Ce plăci ceramice alegem pentru locuința noastră

Plăcile ceramice sunt o opțiune de design ce oferă eleganță și confort unei locuințe. Ele sunt folosite pentru amenajarea pereților și podelelor din bucătării, băi și holuri și vin într-o varietate de culori, dimensiuni și modele. Iată ce tipuri de plăci ceramice poți alege:

 • Plăci porțelanate – sunt alegerea potrivită pentru băi, bucătării și terase. Plăcile porțelanate au principalul avantaj de a asigura impermeabilitatea – ele împiedică pătrunderea apei la interior, astfel că nu există riscul apariției mucegaiului. Plăcile porțelanate cu aspect de piatră, de exemplu, dau un vibe modern oricărei încăperi.
 • Plăci ceramice mari – sunt foarte rezistente, deoarece suprafața mare a acestora facilitează distribuirea uniformă a greutății. De asemenea, sunt ușor de montat și pot fi plasate și pe orizontală, și pe diagonală.
 • Plăci ceramice decorative – se disting prin design-ul lor, modele acestora dând viață și culoare încăperilor din locuință.
 • Plăci ceramice exterior – pentru amenajarea unei terase, ai nevoie de plăci ceramice exterior realizate din gresie porțelanată, material ce oferă durabilitate, impermeabilitate, rezistență la trafic și la îngheț.

La Pazo poți găsi toate tipurile de plăci ceramice potrivite atât pentru spații rezidențiale, cât și pentru spații comerciale. Poți alege dintre branduri de top, unul dintre ele fiind Marazzi, un nume de referință în industria amenajărilor interioare. Plăcile ceramice Marazzi se disting prin design-urile creative și materialele inovatoare, motiv pentru care acest producător este un lider în domeniu, atât în Italia, cât și la nivel internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *