SfaturiEste gresia tip parchet o alegere inspirată? Iată câteva motive pentru care merită să faci această alegere
Este gresia tip parchet o alegere inspirată? Iată câteva motive pentru care merită să faci această alegere

Este gresia tip parchet o alegere inspirată? Iată câteva motive pentru care merită să faci această alegere

O casă cu un design care se inspiră din natură, va fi mereu un loc primitor cu un ambient plăcut. Aspectul lemnului transmite senzaţia de confort şi căldură, datorită texturii şi culorii. De cele mai multe ori, parchetul este o alegere clasică pentru camera copiilor, dormitor sau camera de zi, dar când vine vorba de baie, bucătărie sau hol situaţia ar putea fi diferită. De ce? Umiditatea din baie şi schimbarea de temperatură din bucătărie pot afecta pereţii sau pardoseala. De cele mai multe ori, parchetul se umflă, se crapă şi se oxidează. Află avantajele gresiei de tip parchet şi ce modele de gresie Pazo sunt recomandate.

Rezistenţa la zgârieturi

Dacă nu vrei să schimbi finisajele în fiecare an, un avantaj când alegi gresia de tip parchet este rezistenţa pe termen lung. Plăcile de gresie se realizează dintr-un amestec de materii prime care, după ce este  turnat într-o formă şi presat, va fi supus unui proces de ardere cu o temperatură ce poate varia între 800°C – 1300°C, în funcţie de tipul plăcii. Prin urmare, gresia de tip parchet are o rezistenţă ridicată şi poate fi folosită în spaţiile cu flux intens de utilizare.

Marazzi, un brand internaţional cunoscut drept lider mondial în ceramică și porțelan pentru gresie și faianță, prezintă modelul de gresie tip parchet din colecţia Vero. Modelul de gresie tip parchet Wood Look vine în diferite dimensiuni 11×54; 20×120; 22,5×180; 40×120 – 20mm; 60×60 – 20mm, iar suprafeţele pot fi mate sau naturale.

Rezistenţa la umiditate

Îţi e teamă că parchetul se va umfla? Câteva cauze care provoacă deteriorarea în avans a parchetului sunt: scurgerea necontrolată de apă, utilizarea parchetului în spaţiile exterioare şi umiditatea excesivă. Calitatea principală a plăcilor ceramice este rezistenţa la umiditate. Nu trebuie să îţi faci griji atunci când alegi gresia tip parchet.

O greşeală estetică întâlnită des în amenajările interioare este delimitarea „bruscă” a pardoselii dintre baie sau bucătărie şi restul locuinţei. Dacă tipul de gresie sau faianţă utilizat în baie nu face parte din stilul de design folosit pentru decorarea încăperilor, iar culorile şi textura nu sunt similare cu restul pardoselii, există riscul să apară o nepotrivire estetică. Un avantaj care apare atunci când alegi să foloseşti gresia de tip parchet este că poate fi aplicat pe toate suprafeţele de pardoseală din întreaga casă. Bucătăria şi baia ta vor avea un aspect modern, fără o pardoseală deteriorată de la umiditate.

Îţi place designul de tip scandinav? La Casalgrande Padana poţi vedea modelele Country Ice şi Country Bianco. Modelul de plăci ceramice tip parchet sunt potrivite unui design modern scandinav. Culorile deschise şi modelul natural luminează încăperea. Casalgrande Padana este un brand de plăci ceramice care produce gresie şi faianţă de peste 60 de ani. Soluţiile ecologice şi tehnologia modernă folosită constituie o inovaţie în lumea arhitecturii și designului.

Uşor de curăţat

Te gândeşti că vei avea nevoie de soluţii speciale pentru aceste plăci speciale, dar curăţarea lor este la fel de simplă ca la orice placă ceramică. Când alegi gresia de tip parchet nu trebuie să te gândeşti că vei avea nevoie de soluţii scumpe şi dificil de găsit pentru curăţare. Metodele de igienizare sunt uzuale şi simple, iar rezistenţa la umiditate este un factor de ajutor în îndepărtarea bacteriilor de pe suprafaţa gresiei de tip parchet. Curăţenia zilnică se face cu ajutorul unei cârpe pentru pardoseli şi un amestec de apă caldă cu detergent neutru. Se recomandă evitarea folosirii instrumentelor abrazive precum perii dure sau spatule din metal.

Dacă te interesează calitatea premium, atunci când alegi un produs, Aparici este un producător de gresie şi faianţă de cel mai înalt nivel. Ne prezintă colecţia de gresie tip parchet Branch, unde găsim o gamă largă de modele: Branch Oak Natural; Branch Oak Outdoor; Branch Maple Natural/Non-Slip, Branch Teak Natural; Branch Walnut Natural/Non-Slip & Detail Oak Outdoor. O varietate largă de gresie tip parchet pentru toate tipurile de încăpere.

Uşor de întreţinut

Spre deosebire de unele modele de parchet, gresia nu trebuie recondiţionată constant. Lemnul este mai predispus la infiltraţiile de apă şi poate fi zgâriat în profunzime sau se poate oxida. Când vorbim despre gresia tip parchet, situaţia este diferită.

Întreţinerea gresiei de tip parchet se poate face în cazul unei deteriorări cauzate de un factor extern precum pete metalice apărute în urma obiectelor de fier sau depuneri. Se recomandă în cazul unor depuneri calcaroase, urme metalice sau pete de rugină, folosirea unui produs acid. Iar pentru petele de vin, bere, cafea, grăsimi vegetale sau animale, cerneală, coloranţi, urme de tocuri de pantofi sau cremă de ghete se recomandă utilizarea unui detergent alcalin.

Modelele Country Marrone şi Country Tortora, prezentate de Casalgrande Padana, au un aspect natural şi sunt o alegere ideală pentru gresia de tip parchet. Culorile închise şi designul inspirat din natură transformă ambientul casei tale într-unul modern şi spaţios.

Dacă îţi doreşti o locuinţă cu o atmosferă plăcută şi un aspect modern, iar teama că umiditatea va deteriora pardoseala apare, gresia de tip parchet ar putea fi alegerea ideală pentru casa ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *