SfaturiTop 6 cei mai buni producători de plăci ceramice

Top 6 cei mai buni producători de plăci ceramice

Oferind caracteristici termice, chimice și mecanice, plăcile ceramice sunt rezistente la impact, trafic intens, pete și absorbție de apă. Plăcile ceramice sunt recomandate în special pentru finisarea băilor și bucătăriilor datorită modului inovator în care sunt produse și care se traduce prin nenumărate avantaje pentru utilizatorii spațiului de locuit. Plăcile ceramice nu permit dezvoltarea bacteriilor, sunt impermeabile, au rezistență în timp și sunt apreciate ca fiind unele dintre cele mai ușor de curățat și întreținut plăci de gresie și faianță. Pe lângă funcționalitate și design, toate aceste proprietăți tehnice susțin calitatea vieții și cresc valoarea unei case. În cazul în care ai un proiect de amenajare sau renovare în vizor, următoarele rânduri te familiarizează cu producătorii de top de plăci ceramice premium la nivel global.

Cei mai buni producători de plăci ceramice ieftine

Având în vedere calitatea premium și pasiunea acestor branduri pentru plăcile ceramice, poate că „ieftin” nu este tocmai cel mai potrivit cuvânt, însă ne putem referi la aceste produse cel puțin ca fiind accesibile.

41zero42 este un brand italian care vizează excelența în ceramică, importanța cercetării sale și livrarea unui produs excepțional. Colecțiile de plăci ceramice 41zero42 reflectă mai multe limbaje din contexte diferite: elementele industriale și artizanale, culorile vibrante și neutre, mediul minimal și designurile maximaliste, care sunt ulterior amestecate și, prin natura lor diferită aduc la viață o nouă viziune pentru designul arhitectural. 41zero42 s-a născut dintr-o dorință de a face ceva diferit, cu o viziune care depășește industria ceramicii și pătrunde în domeniul designului interior.

Un alt brand accesibil este Aparici, a cărui istorie poate fi trasată până în anul 1940, când familia spaniolă Aparici a început să producă plăci de lut lucrate manual într-un mic cuptor din orașul Alcora. Astăzi, plăcile ceramice Aparici sunt echivalentul celei mai înalte calități de fabricație și design inovator. Ceramica premium a acestui producător acționează ca o forță motrice pentru evoluțiile și tendințele unei întregi industrii și sunt prezente în întreaga lume.

Cei mai buni producători de plăci ceramice în ceea ce privește raportul preț-calitate

Brandul italian Bisazza oferă o gamă largă de plăci ceramice și mobilier de lux potrivite pentru orice zonă de locuit și în aer liber ca expresie a unui stil unic care aduce un fler contemporan stilului clasic prin combinarea elementelor de modă și design. Plăcile ceramice rafinate marca Bisazza sunt potrivite pentru finisarea pereților, podelelor interioare sau exterioare și piscinelor. Bisazza recuperează tradiția străveche și o declină în finisaje și palete multiple pentru o utilizare universală care se potrivește oricărui spațiu și stil, indiferent dacă este modern sau clasic.

Plăcile ceramice HarmonyInspire reprezintă cel mai îndrăzneț brand de la Peronda Group, o afacere de familie fondată în 1827, specializată în produse de bună calitate. Spre deosebire de alte branduri al căror portofoliu variază de la stiluri clasice la cele contemporane, plăcile ceramice decorative Harmony se înscriu în același program estetic. Cu ușoare variațiuni de culoare, dimensiuni și modele, acestea evocă emoția mediteraneană, senzația de calm și liniște, simplitatea unei pălării de paie, sunetul mării și măreția unui apus care glazurează orașul într-un strat de miere.

Cele mai bune colecții de plăci ceramice premium

Plăcile ceramice Ariostea sunt produse cu un conținut tehnologic ridicat și o atenție deosebită acordată impactului asupra mediului înconjurător. Valoarea adăugată a companiei este reprezentată de următoarele certificări internaționale: ISO 9001, ISO 14001, EMAS. Alte semne distinctive includ funcționalitate excepțională, igiena, siguranță și durabilitate de lungă durată: pentru ceea ce poate fi văzută și ca alternativă verde și ecologică perfectă. O colecție extrem de populară și apreciată ce poartă semnătura Ariostea este cea care reinterpretează și, totodată, salvează unele dintre cele mai rafinate și mai valoroase produse ale naturii. Aceste plăci ceramice de mari dimensiuni imită efecte regăsite în natură – lemn, marmură, piatră – pe o bază de ceramică, îmbunătățind astfel proprietățile tehnice și calitative ale plăcilor de gresie și faianță.

Îmbrățișând aceeași pasiune pentru inovație și grijă pentru mediu, brandul italian Marazzi propune o gamă variată de finisaje, de la mozaic la dimensiuni mari, de la efecte de marmură la cele de lemn și ciment, de la modele monocrome, minimaliste la cele colorante, vibrante, cu diverse modele și patternuri geometrice. Cele mai apreciate plăci ceramice Marazzi sunt cele inspirate din betonul industrial, disponibile într-un spectru cromatic delicat: alb, bej și gri. Culorile neutre, inspirația din natură, dimensiunile mari și absența rosturilor creează un efect de fluiditate și atemporalitate, calificând acest produs să fie o bază ideală pentru orice tip de design, de la tradițional la modern și sofisticat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *